Kako je mali pas žalio gubitak najboljeg prijatelja


Snažno prijateljstvo između dvije životinje, bez obzira na njihovu veličinu i vrstu, nešto je što može donijeti radost i toplinu u srce. Ovo je priča o Tiny Timu, malom Chihuahuau koji je stekao najboljeg prijatelja u svom velikom Pyrenees bratu, Big Benu. Upoznali su se 2016. godine kada je Tim došao u Benovu porodicu kao udomitelj i odmah su se sprijateljili.

Jenny Leech, Timova i Benova “mama”, ispričala je The Dodo-u: “Više puta dnevno bih ušla u dnevni boravak i zatekla Tima kako spava na vrhu Bena.”

Unatoč tome što su fizički bili vrlo različiti – Tiny Tim je bio jednako mali kao što mu ime govori, dok je Big Ben nadmašivao sve oko sebe svojom veličinom – njihova povezanost nije se mijenjala. Tim i Ben mogli su provesti cijeli dan zajedno i to su radili šest godina.

“U početnim godinama, kada je Ben bio malo okretniji, on bi legao na kauč, a Tim bi se uvijek ušuškao uz njega”, rekla je Leech.

Čak i kada nisu bili ušuškani na kauču zajedno spavajući, ovaj dinamični duo bio je nerazdvojan.

“Za vrijeme ručka, Tim bi znao da može stajati na Benu da bi došao do naše razine i moliti za hranu”, rekla je Leech. “I obožavali su zajedničko plivanje. Ben je bio njegovo sigurno mjesto, sigurno.”

Leech je voljela gledati kako Tim i Ben međusobno djeluju i mislila je da mogu razveseliti i druge ljude. Stoga je napravila Timu i Benu vlastite stranice na društvenim mrežama gdje je dokumentirala njihov zajednički život. Duo je uskoro imao desetke hiljada ljudi širom svijeta koji ih prate.

“Od tada se stvari razvijaju… cijela priča o njihovom prijateljstvu i svim njihovim malim avanturama zajedno”, rekla je Leech.

Ben je imao 7 godina kada je Tim došao u porodicu, a s vremenom je počeo imati problema s pokretljivošću. Tim je mogao osjetiti da se Ben ne osjeća dobro, pa je počeo davati bratu malo prostora, ali nikada se nije dovoljno udaljavao.

“Mislim da je Tim osjetio neku promjenu u njemu”, rekla je Leech. “Umjesto uobičajenih nestašluka penjanja na Bena, Tim je bio nježniji i samo se osjećao zadovoljno spavanjem ili sjedenjem uz njega.”

24 decembra 2022. godine, Ben je doživio moždani udar. Sutradan je Benovo stanje pogoršano i nažalost, nije se moglo učiniti ništa drugo kako bi mu se pomoglo. U dobi od 13 i pol godina, Ben je mirno prešao preko duginog mosta sa svojim najmilijima uz sebe.

“Moje kćeri, koje su sve odrasle s njim, bile su tamo”, rekla je Leech. “I Tim je bio tamo.”

Leech je podijelila vijesti o Benovoj smrti na njihovim stranicama na društvenim mrežama, a njihovi su pratitelji trenutno osjetili tugu za Timom. Jedan pratitelj, žena iz Ohija po imenu Beth, odlučila je poslati mali poklon malom psu.

“Poslala mu je ovog ogromnog plišanog psa”, rekla je Leech. “I od trenutka kada sam ga stavila na kauč, Tim ga je zauzeo.”

Do Leechovog iznenađenja, samo nekoliko sekundi nakon što je stavila plišanog psa na kauč, Tim se popeo na njegovu leđa kao što je to radio sa Benom. Uvukao se u plišane naborane i odmah zaspao.

Leech je odlučila držati plišanog psa na kauču i s vremenom je počela svakodnevno gledati poznatu sliku.

“Stvarno je izgledalo kao u prošlim godinama kada bismo ušli u dnevni boravak i tamo bi bio Tim na vrhu Bena na kauču”, rekla je Leech. “Bilo je gotovo isto pozicioniranje kao kad bi Tim ležao na Benovom leđima, sve do određenog ćoška.”

Leech je bila dirnuta prizorom Tima uvijenog na plišanom psu, kao što je to radio s Benom. Mogla je vidjeti da nedostaje svom najboljem prijatelju, ali bilo je jasno da mu plišani pas pomaže u žaljenju.

“Definitivno dobiva neku vrstu utjehe od toga”, rekla je Leech.

Iako je emocionalno vidjeti Tima uvijenog na plišanom psu, Leech zna da Tim nije u nevolji. Mali je pas dobro i, zapravo, bolje se snalazi nego što je očekivala.


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL