Kako skuhati savršenu tjesteninu prema Nobelovom laureatu – prava metoda izaziva uzbuđenje na internetu


Nedavno je jedan Nobelov laureat, profesor Giorgio Parisi, podijelio savjete za kuhanje savršene tjestenine na društvenim mrežama. Iako su neki kuharski stručnjaci bili skeptični prema njegovim savjetima, njegova alternativna metoda može uštedjeti novac i vrijeme pri kuhanju tjestenine.

Parisi predlaže da nakon što stavite tjesteninu u kipuću vodu, nakon otprilike polovice vremena kuhanja, ugasite vatru i poklopite tjesteninu. Preostala toplina u vodi tada će skuhati tjesteninu do željene mekoće. Ovaj postupak ne samo da štedi energiju, već tjestenina ima bolji okus.

Naravno, postoje i druge metode kuhanja tjestenine. Prema riječima Davida Fairhursta, glavnog predavača na Sveučilištu Nottingham Trent, najučinkovitija metoda kuhanja sušene tjestenine jest da se prethodno namoči u hladnu vodu prije nego se stavi u kipuću vodu ili umak na jedan do dva minuta. Također preporučuje dodavanje soli u vodu kako bi se poboljšao okus.

Osim toga, možete pokušati i s drugim trikovima. Na primjer, ako želite da tjestenina bude “al dente”, uvijek provjerite upute na pakiranju. Različite vrste tjestenine mogu zahtijevati različito vrijeme kuhanja. Ako se tjestenina zalijepi za dno tave, dodajte malo maslinovog ulja. Ako želite dodatnu aromu, možete dodati začine poput češnjaka ili papra u umak.

Važno je napomenuti da na kvalitetu tjestenine utječu i drugi čimbenici. Važno je odabrati visokokvalitetnu tjesteninu i pravilno je skuhati. Također, važno je odabrati odgovarajući umak za tjesteninu i pravilno ga pripremiti.

U konačnici, najbolji način za kuhanje savršene tjestenine ovisi o vašim osobnim preferencijama i iskustvu. Profesor Parisi je podijelio svoju alternativnu metodu koja može uštedjeti novac i vrijeme, ali uvijek je važno isprobati različite metode i otkriti koja vam najbolje odgovara.


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL