Američka Akita: Informacije i cijena


Američka Akita cijena
Američka Akita cijena

Svi znamo da kućni ljubimci mogu biti nevjerovatno slatki i veseli, ali i prilično skupi! Kada govorimo o Američkoj Akiti, cijena može biti posebno visoka. U ovom blogu ćemo razgovarati o tome koliko će vas koštati ova prekrasna pasmina, ali ćemo se također malo zabaviti i saznati nešto novo o ovim predivnim psima.

Prije nego što se pozabavimo cijenama, vrijedi se malo upoznati s ovom pasminom. Američka Akita je velika i snažna pasmina koja je prvotno potekla iz Japana. Ovi psi su poznati po svojoj neovisnosti, samostalnosti i odanosti svojim vlasnicima.

Američke Akite su također vrlo inteligentni psi koji se dobro uče i rado se igraju. Njihova gusta i meka dlaka daje im prepoznatljiv izgled, a često se nalaze u crno-bijeloj ili sivo-bijeloj boji.

Dolazimo do onog dijela o kojem svi žele znati – koliko će koštati Američka Akita? Pa, cijena varira ovisno o različitim čimbenicima.

Ako kupujete Američku Akitu od uzgajivača, cijena može biti između 1.500 i 4.000 dolara. Ova cijena će se razlikovati ovisno o kvaliteti psa, kvaliteti uzgajanja i popularnosti pasmine u vašoj regiji.

Međutim, ako želite nabaviti Američku Akitu od poznate linije, cijena će biti puno viša. U ovom slučaju, cijena može biti između 5.000 i 10.000 dolara.

Besplatno saznajte najnovije informacije o SAD-u

Drugi troškovi

Kada nabavite svog novog ljubimca, nemojte zaboraviti da postoji još nekoliko troškova koje morate uzeti u obzir. Evo nekoliko troškova koje biste trebali imati na umu:

  • Veterinarski troškovi: kao i kod svih drugih kućnih ljubimaca, morat ćete platiti za redovne veterinarske preglede, cjepiva i neplanirane posjete veterinaru. Budući da su Američke Akite veliki psi, troškovi mogu biti skupi.
  • Troškovi hrane: veliki psi jedu mnogo hrane! Ovisno o kvaliteti hrane koju kupujete, troškovi hrane mogu varirati.
  • Dodaci prehrani: s obzirom na to da su ovi psi skloni problemima sa zglobovima, prehrana im može uključivati dodatke prehrani poput glukozamina i kondroitina, što također može biti dodatan trošak.
  • Troškovi opreme: kako bi vašoj Američkoj Akiti bilo udobno i kako bi bila sretna, možda će joj biti potrebni različiti predmeti poput ležaljke, igračaka i posude za hranu i vodu. To također može biti dodatan trošak.

Uz sve ove troškove, važno je imati na umu da će Američka Akita biti dio vaše obitelji dugi niz godina. Stoga, kada uzimate u obzir troškove, također razmislite o dugoročnoj obavezi i troškovima koje to donosi.

Zabavne činjenice o Američkoj Akiti

Sad kad smo pokrili cijene, dopustite nam da se malo zabavimo i saznamo neke zabavne činjenice o ovim prekrasnim psima:

  • Ovi psi su se prvobitno koristili za lov na divlje svinje u Japanu.
  • Američke Akite često se opisuju kao “velike mačke” zbog svoje neovisnosti i samostalnosti.
  • Ovi psi često znaju biti vrlo ljubomorni prema drugim kućnim ljubimcima ili čak drugim ljudima koji vas okružuju.
  • Ovi psi su nevjerojatno inteligentni i sposobni za učenje mnogih trikova i zapovijedi.
  • Pasmina je postala popularna nakon što se jedan primjerak, po imenu Hachiko, pojavio u filmu “Hachiko: Priča o psu”.

Često postavljena pitanja

Koliko Američka Akita živi?

Američka Akita obično živi između 10 i 13 godina.

Jesu li Američke Akite dobre za porodice s djecom?

Američke Akite mogu biti dobre za porodice s djecom ako su dobro trenirane i socijalizirane. Međutim, zbog svoje veličine i neovisnosti, važno je uvijek nadzirati interakciju između psa i djeteta.

Trebaju li Američke Akite puno vježbe?

Da, Američke Akite trebaju puno vježbe kako bi ostale zdrave i sretne. Ovi psi su veliki i snažni, stoga je važno da imaju dovoljno prostora za trčanje i igru.

Je li Američka Akita skupa pasmina?

Da, Američka Akita može biti skupa pasmina, posebno ako je nabavljate od poznate linije ili kvalitetnog uzgajivača. Međutim, važno je zapamtiti da postoji i mnogo manje skupe pasmine koje mogu biti jednako divni kućni ljubimci.

Američka Akita je prekrasna pasmina koja će vas svojim izgledom i osobnošću zasigurno osvojiti. Međutim, prije nego što odlučite nabaviti ovu pasminu, važno je razmotriti sve troškove koji idu uz nju, uključujući cijenu, veterinarske troškove, troškove hrane i opreme.

Ipak, kada se odlučite za ovu prekrasnu pasminu, budite spremni na dugoročnu obavezu i uživajte u svim zabavnim trenucima koje će vam pružiti vaš novi ljubimac.

I ne zaboravite, ako se odlučite za Američku Akitu, uvijek će biti tamo da vas dočeka kući i da vas razveseli svojim nezavisnim i jedinstvenim karakterom!


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL