Djevojčica Julija i njezina najbolja prijateljica žaba: Neobično prijateljstvo puno ljubavi


Upoznajte malu djevojčicu Juliju koja je najbolja prijateljica s kućnim ljubimcima žabama.

Mala Julija Allon je molila svoju majku da joj kupi bijelu stablašicu u pet-shopu u gradu Panama City u Floridi. Stablašica je bila prethodno napuštena od strane svog vlasnika, no Julija ju je odmah zavoljela.

Majka troje djece je na kraju popustila i prošlog kolovoza je kupila žabu za 40 dolara.

“Ona je bila tako debela i izgledala je kao da se topi, a Julija ju je odmah htjela zagrliti,” rekla je majka Brandie. “Prodavač nam je dopustio da je uhvatimo i držimo. Tada je Julija rekla: ‘Mama, molim te, molim te, molim te!’ i nisam mogla reći ne.”

Dvogodišnja djevojčica ju je nazvala George, a sada su nerazdvojni i rade sve zajedno.

Stablašica se sretno smjesti na Julijino rame dok zajedno gledaju televiziju ili doručkuju, a sjedi u kolicima dok je Julija šeta po kući. Čak ga je unijela u automobil kad su krenuli do kuće njene bake kako bi joj je pokazala.

“George se jednostavno penje na Julijino rame i zajedno hodaju. George nekako uspijeva ostati na ramenu”, rekla je majka.

Porodica već ima psa i mačku, no George spava u Julijinoj sobi u kavezu sa žarnom lampom i hrani se s puno crvića.

Nisu sigurni odakle je stablašica ili koliko je stara, ali njezina se vrsta nalazi u Australiji i Novom Zelandu.

“Kada se Julija probudi, prvo što kaže je ‘mala beba žaba’ i odmah je želi zagrliti. Dok doručkuje, George mirno sjedi pored nje na stolu, a prije nego što izađu iz kuće, ona joj uvijek kaže ‘zbogom, mala beba žaba, brzo ću se vratiti’.”

Kada se bijele žabe stablašice osjećaju ugroženo ili pod stresom, postaju tamno smeđe boje. Ali kada Julija uzme Georgea u ruke, žaba postane zelena i tirkizna, tako da znaju da je sretna.

Briga o žabi dovela je do nekoliko neugodnih situacija. “Žabe mogu prenijeti salmonelu, pa sam morala naučiti Juliju da je ne ljubi. Zagrljaj je u redu, ali ona uvijek opere ruke nakon toga jer zna pravila”, rekla je majka.

Jednom ju je žaba George upišala, što se nije svidjelo Juliji, rekla je Brandie, koja je vrlo zadivljena neraskidivim vezama ovog dvojca.

“Nikada nisam mislila da ćemo uzeti žabu, ali ako pronađete staru dušu poput Georgea, svakako preporučujem žabu kao kućnog ljubimca. Ona je samo sretan mali prijatelj”, rekla je.

Mala Julija i njezina najbolja prijateljica George pokazuju da prijateljstvo ne poznaje granice vrsta. Oni uživaju u svakom trenutku koji provode zajedno, a njihova priča nam pokazuje koliko ljubav prema životinjama može biti snažna i bezuvjetna.


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL