Kako dobiti ljubičastu boju


Kako dobiti ljubičastu boju
Kako dobiti ljubičastu boju

Ima nešto u vezi sa ljubičastom bojom što privlači naše oči. Možda je to njen izgled koji je poput kraljevskog ogrtača, možda je to njen miris koji asocira na lavandu, ili jednostavno zato što je to rijetka i neobična boja koja izaziva čuđenje i interesovanje. Bez obzira na razlog, želite li da dodate nešto ljubičaste boje u svom životu, postoji nekoliko načina kako to možete postići.

Kombinacija plave i crvene

Ljubičasta boja nastaje kada se miješaju crvena i plava boja. Ali ne bilo koja crvena i plava boja, već one prave nijanse koje će se savršeno spojiti i stvoriti magičnu ljubičastu boju. Ako pokušavate sami miješati boje, najbolje je koristiti akvarel boje ili temperu jer se one bolje miješaju.

Također možete kupiti gotove ljubičaste boje u trgovinama sa umjetničkim materijalima. Ukoliko kupujete gotove boje, budite sigurni da su one svježe jer starije boje mogu izgubiti svoju moć i neće se dobro miješati.

Ako se bojite eksperimentirati sa bojama, koristite kotač boja da pronađete prave nijanse koje se savršeno spajaju. Kao što smo već spomenuli, ljubičasta boja nastaje miješanjem crvene i plave, ali to ne znači da možete koristiti bilo koju nijansu tih boja. Najbolje je koristiti plavu koja ima topli podton i crvenu koja je hladna. To će omogućiti bojama da se savršeno sjedine i stvore prekrasnu ljubičastu boju.

Eksperimentišite sa svjetlima i sjenama

Slično kao i druge boje, ljubičasta boja ima različite nijanse – svjetlije i tamnije. Ove nijanse se mogu postići dodavanjem bijele ili crne boje. Dodavanjem bijele boje, dobijate svjetlije nijanse ljubičaste boje, dok dodavanjem crne boje dobijate tamnije nijanse. Ovaj trik se može koristiti za stvaranje efekta sjene i dubine u vašim crtežima ili slikama.

Kako dobiti ljubičastu boju

Bojenje kose

Ako tražite način da dodate ljubičastu boju u svom životu na nešto dugotrajniji način, razmislite o bojenju kose u ljubičastu boju. Ova opcija je posebno popularna među mlađom generacijom koja voli eksperimentirati sa bojama. Bojenje kose u ljubičastu boju može biti izvrsna ideja ako ste spremni na nešto hrabriji izgled.

Postoje mnoge nijanse ljubičaste boje koje se mogu koristiti za bojenje kose, od svjetlije do tamnije ljubičaste, pa čak i nekih pastelnih nijansi koje daju nježan izgled. Najbolje je potražiti profesionalnu pomoć kod bojenja kose, kako biste bili sigurni da ćete dobiti željeni rezultat i izbjegli moguće štete na kosi.

Odjeća i modni dodaci

Ljubičasta boja je odličan izbor kada želite dodati malo boje u svoj ormar. Postoji toliko mnogo mogućnosti za dodavanje ljubičaste boje u vašu odjeću i modnih dodataka – od cipela, torbi, ogrlica, pa čak i čarapa. Za one koji nisu spremni nositi cijelu ljubičastu odjevnu kombinaciju, možete početi s nekim manjim modnim dodacima u ljubičastoj boji i vidjeti kako se osjećate u tome. Ako se osjećate samouvjereno, možete eksperimentirati s nekim većim komadima odjeće u ljubičastoj boji i stvoriti zaista jedinstven i zanimljiv izgled.

Zanimljive činjenice o ljubičastoj boji

Ljubičasta boja ima neke zanimljive činjenice koje mnogi ne znaju. Evo nekoliko njih:

  • Ljubičasta boja se smatra bojom duhovnosti, kreativnosti i mudrosti. U mnogim kulturama ljubičasta boja ima duhovno značenje i često se koristi u meditaciji i molitvi.
  • Ljubičasta boja se ne pojavljuje često u prirodi, stoga je to razlog zašto je toliko privlačna ljudskom oku.
  • Ljubičasta boja je povezana s nekim poznatim osobama, poput Princea, koji je često koristio ljubičastu boju u svojim nastupima.

Često postavljena pitanja

Kako se ljubičasta boja koristi u dizajnu interijera?

Ljubičasta boja se često koristi u dizajnu interijera kako bi se stvorila mirna i umirujuća atmosfera. Tamnije nijanse ljubičaste boje se često koriste u spavaćim sobama kako bi se stvorila opuštajuća atmosfera, dok svjetlije nijanse se mogu koristiti u dnevnim sobama kako bi se dodao malo boje i živosti.

Koje su neke popularne nijanse ljubičaste boje?

Neke popularne nijanse ljubičaste boje uključuju tamniju aubergine, lavandu, svjetliju lila, magentu i šljivu.

Kako se ljubičasta boja koristi u medicini?

Ljubičasta boja se koristi u medicini za liječenje nekih stanja kože, poput psorijaze i ekcema. Također se koristi u terapiji svjetlom za liječenje depresije i sezonskog afektivnog poremećaja.

Koja je razlika između ljubičaste i violetne boje?

Ljubičasta boja se miješa sa crvenom i plavom bojom, dok se ljubičasta boja smatra nijansom plave boje. Violetna boja je svjetlija od ljubičaste boje i ne sadrži crvenu boju.

Koja je psihološka veza između ljubičaste boje i ljudskih emocija?

Ljubičasta boja ima psihološku vezu sa emocijama poput kreativnosti, intuicije i mudrosti. Također se smatra umirujućom bojom i često se koristi u terapiji bojama za liječenje stresa i anksioznosti.

Zaključak

Ljubičasta boja je jedinstvena i neobična boja koja privlači pažnju ljudi. Postoji mnogo načina kako možete dodati ljubičastu boju u svom životu – od miješanja boja, bojenja kose, do nošenja modnih dodataka u ljubičastoj boji. Bez obzira na način, ljubičasta boja ima sposobnost da vas učini sretnijim i zadovoljnijim. Probajte dodati malo ljubičaste boje u svoj život i vidite kako se osjećate.


What's Your Reaction?

LOVE
1
LOVE
OMG
1
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL