Kako napraviti PayPal račun: Korak po korak vodič za početnike


paypal racun
paypal racun

PayPal je jedan od najpopularnijih načina plaćanja na internetu. Možete ga koristiti za slanje i primanje novca, plaćanje računa, kupovinu na internetu i još mnogo toga. U ovom korak po korak vodiču za početnike, pokazat ćemo vam kako napraviti PayPal račun i kako početi koristiti ovaj popularni servis plaćanja.

Korak 1: Posjetite PayPal Web Stranicu

Prvi korak u stvaranju PayPal računa je posjetiti službenu web stranicu PayPal-a. To možete učiniti tako da upišete PayPal.com u svoj internet preglednik.

Korak 2: Odaberite vrstu računa

Nakon što ste posjetili PayPal web stranicu, kliknite na dugme “Registracija”. Zatim odaberite vrstu računa koji želite otvoriti. PayPal nudi dvije vrste računa: privatni i poslovni. Ako želite koristiti PayPal za kupovinu na internetu i slanje novca prijateljima i porodici, tada je privatni račun najbolja opcija za vas. Ako želite koristiti PayPal za poslovanje, tada biste trebali otvoriti poslovni račun.

Korak 3: Unesite svoje lične podatke

Nakon što odaberete vrstu računa, bit ćete preusmjereni na stranicu za unos vaših ličnih podataka. Unesite svoje ime, prezime, adresu e-pošte i lozinku koju želite koristiti za pristup svom PayPal računu. Također ćete morati odgovoriti na nekoliko pitanja o vašoj zemlji prebivališta i vašem telefonskom broju.

Korak 4: Dodajte svoje bankovne podatke

Sljedeći korak je dodavanje vaših bankovnih podataka. To vam omogućuje da primite novac na vaš PayPal račun i da povučete novac sa svog PayPal računa na vaš bankovni račun. Morat ćete unijeti broj vašeg bankovnog računa i kod banke koju koristite. Osim toga, PayPal će vam poslati malu uplatu na vaš bankovni račun kako bi potvrdili da ste vlasnik računa.

Korak 5: Potvrdite svoj račun (nastavak)

potvrdite račun, moći ćete koristiti sve funkcije PayPal-a. Također ćete moći slati i primati novac bez ograničenja.

Korak 6: Povežite svoj PayPal račun s karticom

Kako biste mogli koristiti PayPal za plaćanja na internetu, trebat ćete povezati svoj PayPal račun s vašom kreditnom ili debitnom karticom. To možete učiniti na stranici “Moji računi” u vašem PayPal računu. Unesite broj vaše kartice, datum isteka i sigurnosni kod. Nakon što povežete svoj račun s karticom, moći ćete plaćati na internetu jednostavno i sigurno.

Korak 7: Koristite svoj PayPal račun

Kada je vaš račun potvrđen i kada ste povezali svoj račun s karticom, moći ćete koristiti PayPal za kupovinu na internetu, slanje i primanje novca i još mnogo toga. Kada kupujete na internetu, jednostavno odaberite PayPal kao način plaćanja, unesite svoje korisničko ime i lozinku i potvrdite plaćanje. Kada prodajete na internetu, kupci mogu platiti putem PayPal-a, a novac će se automatski prebaciti na vaš PayPal račun.

Kako povući novac sa svog PayPal računa?

Kada želite povući novac sa svog PayPal računa, možete to učiniti na nekoliko načina. Ako želite povući novac na svoj bankovni račun, jednostavno odaberite tu opciju u svom PayPal računu i unesite iznos koji želite povući. Novac će biti prebačen na vaš bankovni račun u roku od nekoliko dana. Ako želite povući novac u gotovini, možete to učiniti putem usluge PayPal Cash koja vam omogućuje da povučete novac na bilo kojem bankomatu.

Zaključak

Kao što vidite, stvaranje PayPal računa je jednostavno i brzo. Ovaj popularni servis plaćanja omogućuje vam da kupujete na internetu, plaćate račune, šaljete novac prijateljima i porodici i još mnogo toga. Slijedite naš korak po korak vodič i započnite s korištenjem PayPal-a danas!

Napomena: Kao i kod bilo koje financijske usluge, važno je paziti na sigurnost vašeg PayPal računa. Pazite na phishing pokušaje, ne dijelite svoje lozinke i koristite jake lozinke kako biste zaštitili svoj račun. Ako primijetite bilo kakve sumnjive aktivnosti na svom računu, odmah kontaktirajte PayPal podršku kako bi zaštitili svoj račun i novac.

Kako funkcionira PayPal?

PayPal je online servis za plaćanje koji omogućuje slanje i primanje novca putem interneta. PayPal je osmišljen kao siguran i jednostavan način plaćanja, posebno za online kupovinu i plaćanje računa. Kako bi koristili PayPal, korisnici moraju otvoriti PayPal račun i povezati svoje bankovne podatke ili kreditnu/debitnu karticu. Nakon što je račun verificiran, korisnici mogu jednostavno slati i primati novac putem interneta.

Kako se koristi PayPal?

Korištenje PayPal-a je vrlo jednostavno. Kada se prijavite na svoj račun, odaberite opciju slanja novca ili primanje novca. Za slanje novca, unesite e-mail adresu primatelja, iznos koji želite poslati i potvrdite plaćanje. Za primanje novca, jednostavno podijelite svoj PayPal e-mail sa svojim kupcem ili pošiljateljem novca. Nakon što primite novac, možete ga ostaviti na svom PayPal računu ili ga prebaciti na svoj bankovni račun.

Je li PayPal siguran?

PayPal se smatra jednim od najsigurnijih načina plaćanja putem interneta. Korisnici mogu biti sigurni da su njihovi lični i financijski podaci zaštićeni korištenjem najnovijih tehnologija za zaštitu. Također, PayPal ima program zaštite kupaca koji korisnicima omogućuje povrat novca ako ne dobiju robu koju su platili ili ako je roba koju su dobili različita od opisa. Međutim, važno je paziti na phishing pokušaje i druge oblike prevare kako bi se osigurala sigurnost vašeg računa.


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL