Kako se riješiti prištića: Savjeti za besprijekornu kožu


Kako se riješiti prištića
Kako se riješiti prištića

Uvijek postoji jedna stvar koja nam pokvari dan – mali crveni prištić koji se pojavi na licu. Bez obzira koliko se trudite da izgledate besprijekorno, te male crvene izbočine uvijek uspiju da se pojave u najgorem trenutku. Ali nemojte očajavati, postoje načini kako se riješiti prištića, i mi ćemo vam ih otkriti!

Prvo pravilo – ne istiskujte prištiće

Ako ste ikada istiskivali prištić, znate da to nije baš najbolja ideja. To će samo pogoršati situaciju, uzrokovati upalu i ožiljke. Iako je privlačno istisnuti taj mali zločestički prištić, nemojte to raditi. Umjesto toga, koristite proizvode za njegu kože koji će vam pomoći da se riješite prištića na zdrav način.

Koristite proizvode za njegu kože koji sadrže salicilnu kiselinu

Salicilna kiselina je beta-hidroksi kiselina koja se koristi u mnogim proizvodima za njegu kože protiv prištića. To je zbog toga što ima protuupalna svojstva i može pomoći u uklanjanju mrtvih stanica kože koje začepljuju pore. Stoga, ako tražite proizvod za njegu kože koji će vam pomoći da se riješite prištića, potražite one koji sadrže salicilnu kiselinu.

Isprobajte proizvode sa sumporom

Možda zvuči pomalo čudno, ali sumpor je zapravo vrlo učinkovit sastojak u borbi protiv prištića. Sumpor ima antibakterijska svojstva i pomaže u uklanjanju viška ulja iz kože. Stoga, ako ste isprobali sve ostale proizvode protiv prištića i još uvijek se mučite, probajte proizvode koji sadrže sumpor.

Izbjegavajte šećer i masnu hranu

Kada jedete hranu koja je puna šećera i masti, to može utjecati na vašu kožu. Ti sastojci mogu uzrokovati povećanu proizvodnju sebuma, što zauzvrat može dovesti do pojave prištića. Stoga, ako želite imati čistu kožu bez prištića, pokušajte izbjegavati hranu koja sadrži puno šećera i masti.

Vodite računa o svojoj higijeni

Čišćenje lica je vrlo važno, pogotovo ako imate problem s prištićima. Ako ne održavate svoju kožu čistom, bakterije i prljavština mogu se nakupiti na njoj i uzrokovati pojavu prištića. Dakle, svakodnevno perite lice blagim sredstvom za čišćenje i vodite računa o higijeni vaših ruku, pogotovo ako ste skloni diranju lica.

Pokušajte s prirodnim proizvodima

Prirodni proizvodi mogu biti vrlo korisni u borbi protiv prištića. Neke prirodne tvari kao što su ulje čajevca, med, aloe vera i limunov sok imaju protuupalna svojstva i pomažu u smanjenju crvenila i upala na koži. Naravno, uvijek provjerite da niste alergični na bilo koju od ovih tvari prije nego što ih koristite na licu.

Budite strpljivi

Kada se radi o uklanjanju prištića, važno je biti strpljiv. Nemojte očekivati ​​da će se prištići odmah ukloniti nakon što počnete koristiti proizvode protiv njih. Koža se obnavlja polako i može potrajati nekoliko sedmica prije nego što vidite poboljšanje. Stoga, budite strpljivi i nastavite njegovati svoju kožu kako biste postigli najbolje rezultate.

Često postavljena pitanja

Je li sigurno istiskivati prištiće?

Ne, nije sigurno istiskivati prištiće. To može uzrokovati upalu i ožiljke na koži. Umjesto toga, koristite proizvode za njegu kože koji će vam pomoći da se riješite prištića.

Koje namirnice trebam izbjegavati ako želim smanjiti pojavu prištića?

Pokušajte izbjegavati hranu koja je puna šećera i masti, jer ti sastojci mogu povećati proizvodnju sebuma i uzrokovati pojavu prištića.

Koliko dugo trebam koristiti proizvode protiv prištića prije nego što vidim poboljšanje?

Koža se obnavlja polako, pa može potrajati nekoliko sedmica prije nego što vidite poboljšanje. Stoga, budite strpljivi i nastavite njegovati svoju kožu kako biste postigli najbolje rezultate.