Kako skinuti trajni lak: Savjeti za savršeno skidanje


Kako skinuti trajni lak
Kako skinuti trajni lak

Trajni lak, poznat i kao gel lak, je popularna opcija za one koji žele dugotrajni i sjajni manikir. Ali, kada dođe vrijeme za skidanje, to može biti pravi izazov! Ako se pokušate riješiti trajnog laka na pogrešan način, možete oštetiti vaše nokte ili provesti sate pokušavajući skinuti lak. U ovom članku, podijelit ćemo nekoliko savjeta za savršeno skidanje trajnog laka.

Korak 1: Pripremite nokte

Prije nego što krenete skidati trajni lak, prvo pripremite nokte. Očistite nokte od svih tragova ulja i nečistoća. Zatim, upotrijebite pilu za nokte kako bi nježno matirali površinu laka. To će pomoći da acetone lakše prodre kroz lak i skine ga. Budite pažljivi da ne pretjerate s piljenjem, kako ne biste oštetili prirodni nokat.

Korak 2: Namočite nokte u acetone

Nakon što ste pripremili nokte, namočite ih u acetone. Uzmite vatu i natopite je acetonom, zatim stavite na nokat. Zatim omotajte prst folijom kako bi se vata držala na mjestu. Ostavite da djeluje oko 10-15 minuta. Aceton će omekšati trajni lak, što će učiniti skidanje lakšim.

Korak 3: Uklonite lak

Nakon 10-15 minuta, pažljivo uklonite foliju s prsta i izvucite vatu. Upotrijebite štapić za manikir ili drveni štapić za uklanjanje laka. Počnite strugati lak s nokta, uvijek idući u jednom smjeru. Ako se lak ne skida lako, nemojte ga nasilno skidati ili grebati noktom – to može dovesti do oštećenja nokta. Umjesto toga, ponovno omotajte prst s acetonom i vatom i ostavite da djeluje još 5 minuta.

Korak 4: Nahranite nokte

Nakon što ste uspješno skinuli trajni lak, nahranite nokte kako bi se oporavili od procesa skidanja laka. Nanesite hidratantnu kremu za ruke i ulje za nokte kako bi im vratili vlagu i hranjive tvari. Ostavite da djeluje nekoliko minuta prije nego što obrišete višak.

Često postavljana pitanja

 1. Mogu li koristiti obični acetone za skidanje trajnog laka?
  Da, možete koristiti obični acetone za skidanje trajnog laka.
 2. Mogu li koristiti turpiju za nokte umjesto pilu za nokte?
  Možete, ali budite oprezni jer turpijanje može biti previše grubo i može oštetiti nokte.
 3. Mogu li koristiti gel lak za kućnu upotrebu?
  Da, gel lakovi za kućnu upotrebu su sada dostupni na tržištu.
  Budite sigurni da slijedite upute i pravilno ih koristite kako bi trajali što duže.
 4. Kako mogu spriječiti da se trajni lak ljušti?
  Da biste spriječili ljuštenje trajnog laka, budite pažljivi kada radite kućanske poslove ili radite s kemikalijama. Također, nanesite tanki sloj laka i osigurajte da svaki sloj bude potpuno suh prije nanošenja sljedećeg.
 5. Koliko dugo treba ostaviti aceton na noktima?
  Preporučuje se ostaviti aceton na noktima oko 10-15 minuta. Ne ostavljajte aceton na noktima predugo jer to može izazvati isušivanje nokta i iritaciju kože.

Kako ne bi bilo monotonije u članku, dopustite nam da dodamo malo humora u nastavku.

Šta se dogodi kada odlučite sami ukloniti trajni lak?

Pa, prvo što se dogodi je da shvatite koliko je to zahtjevan posao. Skidanje trajnog laka može biti dug i naporan proces, pogotovo ako ste u žurbi. Možda ćete poželjeti da ste se prije odlučili za obični lak ili da ste otišli u salon da to učine profesionalci. Ali, ne brinite – uz ove savjete, lakše ćete skinuti trajni lak kod kuće.

Također, budite spremni na nekoliko čudnih izgleda prstiju dok skidate lak. Možda ćete izgledati kao da ste izašli iz znanstvenofantastičnog filma, ali ne brinite, to je samo privremeno stanje. Na kraju, vaši nokti će izgledati bolje nego ikad prije, pa se isplati potruditi.

Ukratko, skidanje trajnog laka može biti izazov, ali s pravim alatima i tehnikama, može biti lako i učinkovito. Slijedite ove savjete i uklonite trajni lak kao profesionalac. Ako se i dalje borite s uklanjanjem laka, uvijek postoji opcija da posjetite stručnjaka u salonu za njegu noktiju. Sada je vrijeme da se prepustite uživanju u lijepim i zdravim noktima.


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL