Kako vratiti poruke na viberu


Kako vratiti poruke na viberu
Kako vratiti poruke na viberu

Viber je jedna od najpopularnijih besplatnih aplikacija za slanje poruka i pozive. Međutim, ponekad se može dogoditi da slučajno izbrišete poruke koje su vam važne, ili ih izgubite zbog neke druge greške. Ali ne brinite, postoje načini kako vratiti poruke na Viberu!

Kako vratiti izbrisane poruke na Viberu

Prvo, provjerite da li imate najnoviju verziju Viber aplikacije instaliranu na svom uređaju. Ako ne, obavezno ažurirajte aplikaciju.

Zatim, otvorite Viber aplikaciju i idite na “Postavke” u donjem desnom uglu ekrana. Kliknite na “Račun” i potom na “Viber Backup”. Provjerite da li je automatsko backupiranje omogućeno, a zatim kliknite na “Backup sadržaja”.

Sada je vrijeme za vraćanje izgubljenih poruka. Kliknite na “Chatovi” u donjem desnom uglu ekrana, a zatim na “Viber Backup”. Odaberite backup koji sadrži izgubljene poruke i kliknite na “Vrati”.

Ako je backupiranje omogućeno, sve poruke će se automatski spremiti u oblak i možete ih vratiti u bilo kojem trenutku. Međutim, ako backupiranje nije omogućeno, a niste ga napravili prije nego što ste izbrisali poruke, postoji i drugi način za vraćanje poruka.

Kako vratiti poruke putem data recovery programa

Kako vratiti poruke na viberu

Ako niste napravili backup prije nego što ste izbrisali poruke, možda ćete trebati koristiti program za povrat izgubljenih podataka. Ovi programi su posebno dizajnirani za vraćanje podataka iz različitih uređaja, uključujući pametne telefone i računala.

Evo kako možete koristiti program za povrat izgubljenih podataka kako biste vratili izbrisane poruke na Viberu:

  1. Preuzmite i instalirajte program za povrat izgubljenih podataka na vaš uređaj.
  2. Pokrenite program i odaberite opciju “Viber” kako biste započeli skeniranje za izgubljene podatke.
  3. Program će skenirati vaš uređaj i prikazati sve izbrisane poruke na Viberu.
  4. Odaberite željene poruke i kliknite na “Vrati” kako biste ih vratili na vaš uređaj.

Savjet: Uvijek provjerite recenzije programa za povrat izgubljenih podataka prije nego što ih preuzmete i instalirate na vaš uređaj, kako biste bili sigurni da je siguran i pouzdan.

Zaključak

Izgubljene poruke na Viberu ne moraju biti trajno izgubljene. Postoje načini za vraćanje poruka, bilo da ste napravili backup prije ili ne. Ako ste napravili backup prije nego što ste izbrisali poruke, samo slijedite korake za vraćanje poruka putem Viber Backupa. Ako niste napravili backup, možete koristiti program za povrat izgubljenih podataka da biste pronašli i vratili izbrisane poruke.

Sada kada znate kako vratiti izgubljene poruke na Viberu, slobodno istražujte ovu popularnu aplikaciju za slanje poruka i pozive bez brige o tome hoće li se vaše važne poruke trajno izgubiti.

Često postavljena pitanja

Da li je moguće vratiti poruke na Viberu ako nisam napravio backup prije nego što su izbrisane?

Da, postoji mogućnost vraćanja izbrisanih poruka putem programa za povrat izgubljenih podataka.

Koliko često trebam raditi backup na Viberu?

Preporučuje se raditi backup barem jednom mjesečno kako biste osigurali sigurnost vaših poruka.

Mogu li vratiti samo određene poruke na Viberu ili moram vratiti cijeli backup?

Da, možete odabrati samo određene poruke koje želite vratiti putem Viber Backupa ili programa za povrat izgubljenih podataka.


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL