Nevjerovatna priča o spašavanju mačke koja je bila bačena pored smeća


Hladnog popodneva prošlog mjeseca, dobar Samaritanac je šetao ulicama Albanyja, New York, kada je primijetio nešto čudno. Dva oka su ga gledala iz blizine kante za smeće.

Kad je prolaznik kleknuo da malo bolje pogleda, konačno je vidio nju – malu sivu “tigricu” zatvorenu u duffel torbi i odbačenu pored smeća.

Dobar Samaritanac je kontaktirao nadležne za životinje, a uskoro je mačka bila prebačena u sigurnost Mohawk Hudson Humane Society-a.

Kara Murry, koordinator prijema u Mohawk Hudson, prva je upoznala mačku, koja je kasnije dobila ime Newt. Murry je bila šokirana činjenicom da je Newt, unatoč svojoj traumatičnoj situaciji, bila laka za rukovanje i izrazito slatka.

“Sjećam se da sam rekla: ‘Kako te je neko mogao baciti u smeće? Tako si slatka i nježna!'” Murry je rekla za The Dodo. “Prelazila je i trljala se uz nas kako bi tražila mazenje, gotovo kao da kaže: ‘Hvala vam što ste me spasili’.”

Newt je prošla veterinarski pregled i dobila dovoljno hrane i vode. U međuvremenu, ova prijateljska mačka je nastavila šarmirati sve koje je upoznavala.

“Došla je ravno do mene kako bi se mazila i dobila ljubav, što je bilo drugi dan nakon što je stigla”, rekla je Heather Ellis, veterinarska asistentica u Mohawk Hudsonu, za The Dodo. “Ona je bila vrlo slatka, željela se maziti i voljela igrati se s uvijačima za kosu.”

Nije dugo trebalo Newtu da pronađe svoju novu obitelj. Tek sedmicu dana nakon dolaska u ustanovu za zaštitu životinja, Newt je upoznala čovjeka koji je tražio novog suputnika. Bilo je ljubavi na prvi pogled.

Sigurna sa svojim novim tatom, Newt više ne mora brinuti o sebi u duffel torbi.

“Kako kažu, smeće jednog čovjeka je blago drugog”, rekla je Marguerite Pearson, direktorica marketinga i komunikacija Mohawk Hudsona, za The Dodo. “Ova slatka “djevojčica” je zaista prekrasno blago za svog novog tatu.”


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL