Polaganje vozačkog ispita u Austriji


Polaganje vozačkog ispita u Austriji
Polaganje vozačkog ispita u Austriji

Teorijski dio vozačkog ispita sastoji se od testa na računaru koji se polaže u autoškoli (→ WKO) na njemačkom jeziku (dostupan na njemačkom, engleskom, hrvatskom, slovenskom i znakovnom jeziku). Praktični vozački ispit može se polagati tek nakon što se položi teorijski ispit.

Da biste pristupili teorijskom ispitu, morate pružiti važeći ljekarski certifikat i završiti teorijsku nastavu u autoškoli.

Naknade

11 eura naknada za ispit za jednu kategoriju vozila (prvi pokušaj) 16,50 eura naknada za ispit za dvije kategorije vozila (prvi pokušaj) Zabrana ponovnog polaganja ispita

Registracija auta u Austriji: Otkrijte tajne cijena i postupka

Kandidatima koji tokom teorijskog ispita:

Besplatno saznajte najnovije informacije o Austriji

koriste ili su koristili neprikladnu tehničku opremu; i koriste tu opremu kako bi dobili pomoć od osoba koje nisu u prostoriji za testiranje; i čiji je teorijski ispit zaustavljen iz tog razloga (što znači da ispit nije mogao biti ocijenjen) i/ili je ocijenjen kao neuspješan, bit će izrečena devetomjesečna zabrana ponovnog polaganja teorijskog ispita. Ako je kandidat položio teorijski ispit, ima 18 mjeseci da pristupi praktičnom vozačkom ispitu, inače mora ponovno polagati teorijski ispit.

Praktični vozački ispit

Praktični vozački ispit moguće je polagati samo nakon položenog teorijskog ispita i ne prije nego što se dostignu minimalne dobne granice za dobivanje željene vozačke dozvole.

Za praktični dio vozačkog ispita može se zatražiti prevoditelj.

Naknade

60 eura po kategoriji vozila i po pokušaju: za kategorije A, B, BE i F 90 eura za svaku od drugih kategorija i podkategorija vozila 180 eura za kombinirani praktični ispit za kategorije C (C1) i D (D1) zajedno s ispitom za dobivanje vozačke kvalifikacijske iskaznice Nakon praktičnog vozačkog ispita, ispitivač će kandidatu pružiti privremenu dozvolu i listu naknada. Naknade za ispit moraju se platiti zajedno s naknadom za dozvolu koristeći priloženi uplatni obrazac.

Ako se ispit polaže u automatskom vozilu, dozvola će biti ograničena na takva vozila (iznimka: kategorija C, pod uvjetom da je test kategorije B položen u vozilu za testiranje s ručnim mjenjačem).

Kolika je prosječna plata u Austriji? Otkrijte koliko možete zarađivati!

Često postavljena pitanja

Kako se pripremiti za teorijski ispit?

Za teorijski ispit pripremite se pohađanjem teorijske nastave u autoškoli i korištenjem dostupnih materijala za učenje. Redovno ponavljajte gradivo i koristite online testove za provjeru svog znanja.

Koliko puta mogu polagati teorijski ispit?

Teorijski ispit možete polagati koliko god puta je potrebno da ga položite. Međutim, ako koristite nedopuštenu tehničku opremu ili dobijete pomoć izvan prostorije za testiranje, bit će vam izrečena zabrana ponovnog polaganja ispita na devet mjeseci.

Koliko dugo vrijedi položeni teorijski ispit?

Položeni teorijski ispit vrijedi 18 mjeseci. U tom razdoblju morate pristupiti praktičnom vozačkom ispitu. Ako ne položite praktični ispit u tom roku, morat ćete ponovno polagati teorijski ispit.

https://www.help.gv.at/linkaufloesung/applikation-flow?leistung=LA-HP-GL-Fahrschulen&quelle=HELP&flow=LO

Čitaj Više


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL