Ako trenutno tražiš ljubav onda ćeš najvjerovatnije ‘infla-dejtati’


Kada se ide na mnoge izlaske, troškovi se brzo akumuliraju – večere, pića, gorivo ili prevozni servisi. Uz to, ako se uzme u obzir inflacija, vaš račun u banci će stvarno biti oštećen.

Aplikacija za upoznavanje Plenty of Fish nedavno je objavila svoj godišnji popis trendova za dolazeću godinu.Anketirala je više od 8.000 korisnika i otkrila da je 48% slobodnih, iz Z generacije predložilo da se ide na manje troškovne sastanke. Aplikacija je dala naziv ovom trendu “infla-dating” ili izlasci na manje skupe dejtove zbog rastućih cijena svega od hrane do goriva do ostalih svakodnevnih potrepština.

“Zabrinutost zbog inflacije dominira naslovima, a naša istraživanja pokazuju da samci osjećaju bol zbog većih cijena”, rekla je za HuffPost Kate MacLean, stručnjak za upoznavanje Plenty of Fisha, u e-pošti.

Prema podacima Bureau of Labor Statistics, potrošačke cijene su u septembru porasle za 8,2% u odnosu na prethodnu godinu. Anketa CNBC-a od ranije ove godine pokazala je da, zbog većih cijena, 53% Amerikanaca smanjuje izlaske u restorane, a 39% smanjuje vožnju.

“Nije čudo da se single ljudi radije odlučuju za šetnje u parku umjesto luksuzne romantične večere”, rekla je MacLean.

“Infla-dating” je jedan od najvećih trendova Plenty Of Fisha u dolazećoj godini. Dating stručnjak Jasmina Diaz iz Diaz Dating Grupe rekla je za HuffPost da je današnja ekonomska klima učinila njene klijente pažljivijima u odabiru s kim će izaći, uzimajući u obzir da li će ta osoba biti vrijedna vremena i novca.

Dating trenerica Lily Womble, osnivačica Date Brazen, rekla je da će trend “infla-datiranja” moći biti dobra stvar – i ne samo za vašu novčanicu. Manje skupi dejtovi smanjuju pritisak.

“Manje pritiska može značiti više zabave, dublju vezu ili – ako je sastanak loš – brži izlazak”, rekla je ona.

Jeftiniji sastanci uklanjaju i financijski pritisak, posebno pritisak „ko plaća ovdje?”, rekla je Womble. “I zahtijeva više kreativnosti”.

Neke jeftinije ideje za izlaske uključuju:

* Idite na lijepu šetnju ili planinarenje
* Ugrabite kafu u lijepom kafiću
* Prisustvujte besplatnom lokalnom događaju
* Idite u pješački park sa svojim psima
* Posjetite happy hour
* Organizujte piknik
* Ples i pića u dive baru
* Vožnja bicikla
* Posjetite časove meditacije
* Ispitajte svoj lokalni tržni centar
* Planirajte kućnu večeru filma s kokicama i slatkišima
* Igrajte šefa u vlastitoj kuhinji
* Posjetite botaničke vrtove

“Slobodni tražite autentične veze, a ne morate potrošiti puno novca da nekoga učinite posebnim”, rekla je MacLean. “Ako osoba koju ste izveli na sastanak ne vidi dalje od cijene, vjerovatno nije ni za vas!”


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL