Jeftino skijanje u Austriji: Otkrijte skrivene dragulje za proračunski skijaški odmor


Kada je u pitanju jeftino skijanje, može biti teško odrediti koje su destinacije pristupačne, a koje nisu toliko. Naravno, neke destinacije poput Aspna i Sankt Moritza su poznate po visokim cijenama, ali većina ostalih destinacija je teže kategorizirati kada pokušavate odlučiti gdje ići na skijanje.

Niže cijene za porodice

Budući da cijena ski-pasa čini značajan udio ukupne cijene skijaškog odmora, vrijedi napomenuti da austrijski ski-pasi obično koštaju 10-20% manje nego u Francuskoj ili Švicarskoj (iako to jako varira između regija u Alpama).

Posebno porodice koje traže najbolje ponude za skijanje trebaju uzeti u obzir da austrijska skijališta često nude besplatno skijanje djeci do nešto starije dobi (5-6 godina). S druge strane, francuska skijališta obično naplaćuju djeci skijanje od 4. ili 5. godine.

Schladming

Jedno od vodećih austrijskih skijališta, Schladming, svakako je jedno od povoljnijih s relativno jeftinim ski-pasom za opsežan i vrhunski teren na kojem se možete skijati. Njegova pozicija na jugu zemlje blizu talijanske granice i velika populacija tokom cijele godine također ima umirujući učinak na cijene u restoranima i barovima, kao i za škole skijanja i najam opreme – u usporedbi s prosjekom za alpsko skijalište poput Schladminga.

Dobijanje austrijske vozačke dozvole: Sve što trebate znati

Innsbruck

Innsbruck je zanimljiva opcija kada je u pitanju jeftino skijanje. Glavni grad Tirola, koji je lako dostupan zahvaljujući vlastitoj zračnoj luci, nudi vrlo povoljan smještaj u usporedbi s drugim skijalištima, pa čak i gradovima općenito. Razlog tome je što Innsbruck ljeti privlači mnogo više posjetitelja nego zimi, pa pružatelji smještaja smanjuju cijene kako bi privukli goste zimi.

Besplatno saznajte najnovije informacije o Austriji

Kitzbühel

Za jedno od najpoznatijih svjetskih skijališta moguće je imati iznenađujuće jeftin skijaški odmor u Kitzbühelu. Jedan od razloga može biti taj što je grad destinacija tokom cijele godine u usporedbi s mnogim drugim skijalištima. Također postoje i drugi manji gradovi u blizini, pa je konkurencija između trgovina, restorana i barova prilično jaka, s mnogima koji žele privući lokalno stanovništvo jednako kao i turiste, što ima umirujući učinak na cijene u skijalištu.

Mayrhofen

Mayrhofen je još jedno skijalište koje ima koristi od toga što je jedno od većih austrijskih skijališta s klijentelom koja dolazi tokom cijele godine. Iako možda ima nešto veću ovisnost o troškovima turista u usporedbi s Kitzbühelom ili Schladmingom, postoji puno unutarnje konkurencije između poslovnih subjekata u selu i između sela u široj dolini Ziller, što pomaže održavanju niskih cijena skijaških aranžmana kako bi ostali konkurentni.

Često postavljena pitanja

  1. Koja austrijska skijališta su najjeftinija?
    • Neke od najjeftinijih austrijskih skijališta su Schladming, Innsbruck, Kitzbühel i Mayrhofen.
  2. Koliko košta ski-pas u Austriji?
    • Cijene ski-pasa u Austriji variraju ovisno o skijalištu i trajanju boravka, ali općenito su 10-20% jeftinije u usporedbi s Francuskom ili Švicarskom.
  3. Koja austrijska skijališta nude besplatno skijanje za djecu?
    • Mnoga austrijska skijališta nude besplatno skijanje djeci do određene dobi, obično do 5-6 godina.

Čitaj Više


What's Your Reaction?

LOVE LOVE
0
LOVE
OMG OMG
0
OMG
HAHA HAHA
0
HAHA
COOL COOL
0
COOL