Austrija: Top 5 agencija za zapošljavanje


Kako da nađete posao u Austriji? Top 5 agencija za zapošljavanje
Kako da nađete posao u Austriji? Top 5 agencija za zapošljavanje

Ako ste stranac koji želi da se zaposli u Austriji, ovo je pravi članak za vas. Pretraživanje posla u drugoj državi može biti izazovno, ali s pravim vodičem i resursima, proces može biti manje zastrašujući.

Ovdje ćemo se detaljno baviti najboljim agencijama za zapošljavanje u Austriji za strance u 2023. godini.

Michael Page Austria

Michael Page je jedna od najboljih svjetskih agencija za zapošljavanje. Ova ugledna firma specijalizovana je za smještaj kandidata na stalna, ugovorna, privremena i međuverzalna radna mjesta kod klijenata širom svijeta. Njihove oblasti specijalizacije uključuju:

 • Bankarstvo & Finansijske usluge
 • Inženjering & Proizvodnja
 • Računovodstvo & Finansije
 • Ljudski resursi
 • IT
 • Prodaja & Marketing
 • Nabavka & Lanac snadbjevanja
 • Porez & Pravo

Michael Page Austria

Hays Austria

Hays je jedna od najvećih svjetskih agencija za zapošljavanje koja je prisutna i u Austriji. Hays Austria pomaže u povezivanju najboljih talenata sa organizacijama.

Bilo da se radi o privremenom radu, ugovornom radu, regrutaciji osoblja ili upravljanju radnom snagom, Hays Austria je tu za vas. Hays Austria se specijalizuje u oblastima kao što su:

Besplatno saznajte najnovije informacije o Austriji

 • Inženjering
 • Finansije
 • Informaciona tehnologija
 • Life Sciences
 • Prodaja & Marketing

Hays Austria

Mondial Recruiting

Mondial Recruiting je jedna od vodećih agencija za zapošljavanje u Austriji. Oni su iskusni u prekograničnom zapošljavanju i rade u mnogim sektorima, kao što su automobilska industrija, elektronska industrija i industrija automatizacije.

Ako tražite prilike za zaposlenje, Mondial Recruiting će vam pomoći da pronađete pravu poziciju, kao i da vam pruže asistenciju u pogledu preseljenja, apliciranja za vizu i bilo kojim drugim zadacima kako bi se osigurao glatki prelazak na vašu novu kompaniju i lokaciju.

Mondial Recruiting

Austrijska penzija za 5 godina staža: Sve što morate znati

Manpower Austria

Manpower je vodeći pružalac usluga za regrutaciju, personalno savjetovanje i privremeno zapošljavanje u Austriji.

Ova vodeća firma za zapošljavanje smješta kvalifikovano osoblje u kompanije, kao i pronalazi odgovarajuće poslove za prijavljene kandidate. Njihova ponuda poslova uključuje komercijalne, tehničke i industrijske poslove, kao i studentske i honorarne poslove.

Manpower Austria

Experis

Experis je specijalista za personalno savjetovanje i regrutaciju koji nudi savršeni spoj između kandidata i kompanija.

Ova specijalizovana firma za zapošljavanje smješta osoblje iz oblasti IT, inženjering, finansije & računovodstvo, ljudski resursi, pravo, bankarstvo & finansijske usluge, i prodaja & marketing.

Experis

Poslovi koji su traženi u Austriji

Ako ste stranac koji planira da se preseli u Austriju ili već tamo živite, vaša najbolja opcija je da se informišete o poslovima koji su traženi na tržištu rada u Austriji kako biste odabrali oblast sa najboljim perspektivama. Neki od ovih poslova su:

 • Turizam i ugostiteljstvo
 • IT
 • Zdravstvo
 • Trgovina na malo, trgovina i e-trgovina
 • Mediji, kultura i zabava

Radne vize u Austriji

Kao stranac izvan EU, moraćete da dobijete radnu dozvolu da biste radili u Austriji. Austrijski poslodavac može da regrutuje stranog državljanina, ali mora da se prijavi za odobrenje i radnu dozvolu od regionalne kancelarije za zapošljavanje.

Pored toga, strani radnici koji su poslati od strane svog poslodavca da privremeno rade u Austriji, pokriveni su austrijskim zakonima o zapošljavanju.

Jezici potrebni za rad u Austriji

Službeni jezik u Austriji je njemački, i većina stanovništva govori njemački, tako da će vam biti od velike koristi ako naučite osnove ovog jezika.

Srećom, postoji puno aplikacija i kurseva za učenje jezika koje možete koristiti za ovo. A pošto mnoge druge nacije u EU takođe govore njemački, sigurno će vam dobro doći ako planirate da putujete po regionu.

Zapošljavanje u inostranstvu može biti kompleksno, ali sa pravim resursima i stručnim agencijama, proces može biti znatno jednostavniji.

Bez obzira na vašu oblast ekspertize, Austrija nudi širok spektar mogućnosti za strance. Ispitajte gore navedene agencije za zapošljavanje i nađite posao koji vam najbolje odgovara u ovoj prelijepoj europskoj zemlji.

Često postavljena pitanja

 1. Da li stranci mogu lako da nađu posao u Austriji?
  Da, posebno ako traže poslove u oblastima kao što su IT, zdravstvo, ugostiteljstvo, trgovina na malo i mediji. Austrija ima veliki broj agencija za zapošljavanje koje pomažu strancima da pronađu posao.
 2. Da li moram da govorim njemački da bih se zaposlio u Austriji?
  Većina stanovništva u Austriji govori njemački, tako da će vam znanje njemačkog jezika biti od velike koristi. Međutim, mnoge kompanije u Austriji takođe cijene znanje engleskog jezika.
 3. Da li je potrebna radna viza za rad u Austriji?
  Da, ako niste državljanin EU, potrebno je da dobijete radnu dozvolu za rad u Austriji. Vaš poslodavac će morati da se prijavi za odobrenje i radnu dozvolu od regionalne kancelarije za zapošljavanje.

Čitaj Više


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL