Kako sačuvati flaširanu vodu? Sve što trebate znati o roku trajanja i najboljem načinu čuvanja


Voda iz flaširane ambalaže je danas nezamjenjiv dio svakodnevne prehrane. Mnogi se pitaju koliko dugo se voda može čuvati nakon što je otvorena, te postoji li rok trajanja. U ovom članku ćemo odgovoriti na ova pitanja i dati vam savjete kako najbolje sačuvati flaširanu vodu.

Kako se može sačuvati flaširana voda?

Najprije je bitno obratiti pažnju na vrstu vode koju pijete. Ukoliko se radi o običnoj vodi iz boce, trebate gledati da ju popijete prije nego što joj ističe rok. Ukoliko imate već otvorenu flašu vode, poželjno je da ju popijete u roku od nekoliko dana.

Materijal od kojeg je napravljena ambalaža igra važnu ulogu u trajnosti vode. Na primjer, plastika može otpustiti štetne tvari u vodu tijekom vremena, pa je važno provjeriti koji je materijal u pitanju i koliko dugo možete sačuvati vodu u njemu.

Kako bi produžili rok trajanja flaširane vode, preporučuje se skladištenje na hladnom i tamnom mjestu, kako bi se izbjegle promjene temperature i izlaganje sunčevoj svjetlosti.

Koliko dugo možemo čuvati flaširanu vodu?

Voda sama po sebi nema rok trajanja, ali ambalaža u kojoj se nalazi može se pokvariti i u nju otpustiti štetne tvari. Važno je provjeriti datum na boci vode, jer proizvođači preporučuju da se voda popije prije tog datuma.

Kao što smo ranije spomenuli, temperature i izlaganje svjetlosti mogu utjecati na kvalitetu vode i ubrzati proces razgradnje ambalaže. Također, nakon što se boca otvori, kisik može doći u kontakt s vodom, što također utječe na njezinu kvalitetu i rok trajanja.

Uvjeti čuvanja vode mogu se razlikovati ovisno o vrsti ambalaže. Na primjer, ako čuvate vodu u staklenoj boci, ona će duže ostati svježa u usporedbi s plastikom, jer se staklo neće razgraditi i otpustiti štetne tvari u vodu.

Kako prepoznati pokvarenu vodu?

Ako primijetite da voda ima neobičan miris ili okus, najbolje ju je baciti. Također, ako primijetite da se boja vode promijenila ili ima talog, to su znakovi da je voda pokvarena i da je ne biste trebali konzumirati.


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL