Facebook i Instagram uvode uslugu plaćene pretplate od iduće sedmice


Meta, vlasnik Facebooka i Instagrama, najavio je pokretanje nove usluge plaćene pretplate koja će korisnicima omogućiti verifikaciju svojih računa, dobijanje dodatne zaštite od lažnog predstavljanja i direktan pristup korisničkoj podršci. U ovom tekstu, detaljno ćemo opisati novu uslugu Meta Verified i njen značaj za korisnike društvenih medija.

Meta Verified: Šta je to?

Meta Verified je nova usluga plaćene pretplate koja će omogućiti korisnicima Facebooka i Instagrama da verifikuju svoje naloge, dobiju plavu značku, dodatnu zaštitu od lažnog predstavljanja i direktan pristup korisničkoj podršci. Ova usluga će biti dostupna u Australiji i Novom Zelandu od ove sedmice, a uskoro će biti dostupna i u drugim zemljama.

Korisnici koji se pretplate na Meta Verified moći će da verifikuju svoj nalog državnim ID-om, što će pomoći u sprečavanju lažnog predstavljanja i zaštiti njihovih naloga. Osim toga, korisnici će moći da dobiju plavu značku koja ukazuje na to da je njihov nalog verifikovan i da je autentičan. Plava značka povećava povjerenje korisnika i pomaže u izgradnji ugleda na društvenim medijima.

Dodatna zaštita od lažnog predstavljanja takođe će biti dostupna korisnicima koji se pretplate na Meta Verified. Ova zaštita će pomoći u sprečavanju lažnih profila koji se predstavljaju kao autentični korisnici. Korisnici će takođe moći da dobiju direktan pristup korisničkoj podršci, što će im pomoći da brže i efikasnije riješe eventualne probleme sa svojim računima.

Cijena i dostupnost

Meta Verified će biti dostupan za pretplatu od 11,99 dolara mjesečno na webu ili 14,99 dolara mjesečno na iOS-u. Usluga će biti lansirana prvo u Australiji i Novom Zelandu, a uskoro će biti dostupna i u drugim zemljama.


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL