Kako sakriti broj na viberu: Savjeti i trikovi


Kako sakriti broj na viberu
Kako sakriti broj na viber

Kako bismo krenuli sa ovom temom, moramo prvo istražiti zašto bi neko želio sakriti svoj broj na Viberu. Možda ste se suočili sa situacijom kada vam nepoznata osoba stalno šalje poruke, ili vas neko uznemirava i želite se sakriti od njih. Možda želite da vaš broj ostane privatni, pa se stoga želite sakriti.

Kako god bilo, ne brinite – postoji način da sakrijete svoj broj na Viberu. U ovom članku, naučit ćete kako to učiniti i možda čak i naučiti neke zanimljive činjenice o Viberu.

Kako sakriti broj na Viberu?

Sada kada smo razumjeli zašto ljudi koriste Viber, hajde da vidimo kako sakriti svoj broj na ovoj aplikaciji. Postoji nekoliko načina da to uradite, a mi ćemo vam dati tri najčešća.

Koristite aplikaciju za sakrivanje identiteta

Prva i najjednostavnija opcija je da koristite aplikaciju za sakrivanje identiteta. Postoje mnoge aplikacije koje vam omogućavaju da promijenite svoj broj i sakrijete svoj identitet. Ove aplikacije su obično besplatne i dostupne su u App Storeu ili Google Play Storeu.

Jedna od najpopularnijih aplikacija za sakrivanje identiteta je TextMe Up. Nakon preuzimanja aplikacije, možete stvoriti novi račun i dobiti novi broj telefona. Kada koristite ovaj novi broj na Viberu, vaš stari broj neće biti vidljiv drugim korisnicima.

Koristite Viber broj

Druga opcija je da koristite Viber broj. Viber broj vam omogućava da stvorite novi broj telefona koji je povezan sa vašim Viber računom. To znači da možete koristiti ovaj novi broj umjesto svog stvarnog broja telefona.

Kada koristite Viber broj, drugi korisnici neće vidjeti vaš stvarni broj telefona, već samo vaš Viber broj. Da biste kreirali Viber broj, morate imati Viber račun i otići u “Settings” (Postavke), zatim u “Account” (Račun), a zatim u “Viber Out” (Viber van mreže). Nakon toga, možete odabrati da kreirate Viber broj.

Skrivajte svoj broj u postavkama

Treća opcija je da sakrijete svoj broj u postavkama vašeg telefona. Ako koristite Android uređaj, otiđite u postavke, zatim u “Call Settings” (Postavke poziva), a zatim u “Additional Settings” (Dodatne postavke). Kada ste tu, odaberite “Caller ID” (Identifikacija pozivaoca) i promijenite je u “Hide Number” (Sakrij broj).

Ako koristite iPhone, otiđite u postavke, zatim u “Phone” (Telefon), a zatim u “Show My Caller ID” (Prikaži moj ID pozivaoca). Ovdje možete isključiti ovu opciju kako bi sakrili svoj broj.

Zanimljive činjenice o Viberu

Prije nego što završimo, hajde da podijelimo nekoliko zanimljivih činjenica o Viberu. Možda ćete naučiti nešto novo!

Viber je osnovan u Izraelu

Iako je Viber sada globalna aplikacija koja se koristi u cijelom svijetu, zapravo je osnovana u Izraelu. Brat i sestra, Tal i Viberu Shmilov, osnovali su Viber 2010. godine u Tel Avivu.

Viber je omiljena aplikacija u Bosni i Hercegovini

Viber je jedna od najpopularnijih aplikacija u Bosni i Hercegovini. Prema jednom izvještaju, 77% stanovništva BiH koristi Viber za razmjenu poruka i pozive.

Viber je prvi put omogućio video pozive 2014. godine

Iako su video pozivi sada standardna funkcija na gotovo svim aplikacijama za razmjenu poruka, Viber je bio jedna od prvih koji je omogućio ovu funkciju. Viber je prvi put omogućio video pozive 2014. godine.

Često postavljana pitanja

 1. Hoće li drugi korisnici Vibera znati da sam sakrio svoj broj?
  Ne, ako sakrijete svoj broj na Viberu, drugi korisnici neće znati vaš stvarni broj telefona. Umjesto toga, videće broj koji ste koristili za kreiranje Viber računa.
 2. Mogu li sakriti svoj broj samo za određene kontakte?
  Nažalost, ne možete sakriti svoj broj samo za određene kontakte. Ako sakrijte svoj broj na Viberu, vaš broj će biti sakriven za sve korisnike.
 3. Koja je najbolja opcija za sakrivanje broja na Viberu?
  To ovisi o vašim preferencijama i potrebama. Ako želite da kreirate potpuno novi broj telefona, možda bi Viber broj bio najbolja opcija za vas. Ako želite jednostavno sakriti svoj broj, možda bi sakrivanje broja u postavkama telefona bilo najlakše.
 4. Mogu li koristiti Viber bez broja telefona?
  Ne, ne možete koristiti Viber bez broja telefona. Da biste kreirali Viber račun, morate imati broj telefona koji će biti povezan sa vašim računom.

What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL