Kako vratiti stari Viber na telefonu – Korak po korak vodič


Kako vratiti stari Viber
Kako vratiti stari Viber

Viber je popularna aplikacija za razmjenu poruka koja se koristi širom svijeta. Međutim, s vremenom su se pojavile nove verzije Viber aplikacije koje nisu uvijek dobro prihvaćene od strane korisnika. Ako želite vratiti stari Viber, u ovom vodiču ćemo vam pokazati kako to učiniti korak po korak.

Korak 1: Deinstalirajte novu verziju Viber aplikacije

Prije nego što počnete vraćati stari Viber, prvo morate deinstalirati novu verziju aplikacije. Ovo je jednostavan postupak koji se obično radi putem postavki na vašem mobilnom uređaju. Pronađite Viber aplikaciju u vašem popisu aplikacija i kliknite na opciju “Deinstaliraj”. Nakon toga, aplikacija će biti uklonjena s vašeg mobilnog uređaja.

Korak 2: Preuzmite stari Viber

Nakon što ste uspješno deinstalirali novu verziju Viber aplikacije, trebate preuzeti stariju verziju aplikacije. Ovo je najvažniji korak u procesu vraćanja starog Viber-a. Potražite stariju verziju Viber aplikacije na internetu i preuzmite je na svoj mobilni uređaj. Važno je napomenuti da preuzmete verziju koja je kompatibilna s vašim mobilnim uređajem i operativnim sistemom.

Korak 3: Instalirajte stari Viber

Nakon što ste preuzeli stariju verziju Viber aplikacije, morate je instalirati na svoj mobilni uređaj. Ovo je jednostavan postupak koji obično uključuje otvaranje preuzete datoteke i slijedite upute na zaslonu. Nakon što ste uspješno instalirali stari Viber, možete ga otvoriti i koristiti kao i prije.

Kako se riješiti mrava u vašem domu

Korak 4: Isključite automatsko ažuriranje

Kako biste spriječili automatsko ažuriranje Viber aplikacije na noviju verziju, možete isključiti automatsko ažuriranje u postavkama vašeg mobilnog uređaja. Na taj način, ostati ćete na starijoj verziji Viber aplikacije sve dok sami ne odlučite ažurirati aplikaciju.

Zaključak: Kako vratiti stari Viber

Vraćanje starog Viber-a može biti jednostavan proces ako slijedite ove korake. Međutim, važno je napomenuti da starija verzija aplikacije može biti manje sigurna i može sadržavati neke nedostatke. Stoga, ako se odlučite vratiti na staru verziju, budite oprezni i redovno provjerite postoje li dostupna ažuriranja koja mogu riješiti bilo kakve sigurnosne probleme.

Pitanja i odgovori:

 1. Zašto bih htio vratiti stari Viber?
  Postoje različiti razlozi zašto bi neki korisnici Viber-a htjeli vratiti stariju verziju aplikacije. Neki korisnici jednostavno ne vole novu verziju aplikacije i žele se vratiti na stariju verziju koju su navikli koristiti. Drugi korisnici mogu imati problema s novom verzijom aplikacije, poput nespojivosti s njihovim mobilnim uređajem ili problema s performansama.
 2. Koje verzije Viber-a se mogu vratiti?
  U većini slučajeva, korisnici se mogu vratiti na bilo koju prethodnu verziju Viber aplikacije koja je bila kompatibilna s njihovim mobilnim uređajem i operativnim sistemom. Međutim, uvijek je preporučljivo preuzeti i instalirati najnoviju verziju aplikacije kako bi se osigurala sigurnost i stabilnost.
 3. Jesu li starije verzije Viber aplikacije manje sigurne?
  Starije verzije Viber aplikacije mogu biti manje sigurne jer neće imati najnovije sigurnosne zakrpe koje su uključene u nove verzije aplikacije. Stoga, ako se odlučite vratiti na stariju verziju aplikacije, trebali biste biti oprezni i redovno provjeravati postoje li dostupna ažuriranja koja mogu riješiti bilo kakve sigurnosne probleme.
 4. Kako mogu spriječiti automatsko ažuriranje Viber aplikacije?
  Kako biste spriječili automatsko ažuriranje Viber aplikacije, možete isključiti opciju automatskog ažuriranja u postavkama vašeg mobilnog uređaja. Ovo će spriječiti aplikaciju da se automatski ažurira na noviju verziju. Međutim, trebate biti oprezni i redovno provjeravati postoje li dostupna ažuriranja koja mogu poboljšati performanse i sigurnost aplikacije.
 5. Šta ako se odlučim vratiti na noviju verziju Viber aplikacije?
  Ako se odlučite vratiti na noviju verziju Viber aplikacije, možete jednostavno preuzeti i instalirati najnoviju verziju aplikacije putem Google Play Store-a ili App Store-a, ovisno o vašem mobilnom uređaju. Nakon toga, aplikacija će se ažurirati na najnoviju verziju, a vi ćete imati pristup svim novim značajkama i poboljšanjima.

What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL