Napušteni pas pronađen kako jede smeće se potpuno transformiše uz malo ljubavi


Kada su kontrolori životinja u septembru pronašli Abbija na ulici, bio je mršav, bolestan i jeo je smeće da bi preživio. Pogled na gotovo golog psa koji je imao između 10 i 12 godina – bio je dovoljan da kontrolori životinja shvate da njemu treba više pomoći nego što imaju resursa da mu pruže. Kontaktirali su Humane Society of Northwest Louisiana, čiji su spasioci mogli vidjeti da postoji predivan pas koji će zasjati ako mu se pruži ljubav i briga.

Spasioci su bili šokirani stanjem u kojem se Abby nalazio. Bilo je teško vjerovati da je na taj način uspio preživjeti sam. Stari pas je patio od infekcija uha i kože, slomljene stražnje noge i nekoliko drugih bolesti koje su trebale pažnju. Većina stvari s kojima se suočavao doprijenijelo je stanju u kojem je zatečen. Jasno je da nije bio tretiran jako dugo, pa su novi prijatelji Abbija odmah počeli s njegovom terapijom.

“Morali smo mu davati svakodnevne šampone i lijekove za čišćenje infekcija kože i liječenje infekcija uha”, rekla je Sarrah Walton, koja radi u Humane Society of Northwest Louisiana. “Dobivao je velike količine ljubavi i brige tokom ovog vremena.”

Abby je prošao kroz mnogo terapija, a čak je morao i na operaciju, ali sve se isplatilo. Sada se osjeća puno bolje nego kada je prvi put stigao – i također je potpuno neprepoznatljiv.

Abby treba završiti još jednu terapiju, a nakon toga će biti spreman da pronađe svoju vječnu obitelj. Došao je tako daleko, a svi njegovi novi prijatelji jedva čekaju da mu vide sretni kraj.

Spasavanje Abbija: Kako se pas potpuno transformisao uz malo ljubavi

Abby, stari pas iz Louisiana-e, pronađen je kako jede smeće na ulici u septembru. Kada su ga kontrolori životinja pronašli, Abby je bio u veoma lošem stanju. Izgledao je jako loše i bio je u teškom zdravstvenom stanju, sa infekcijama uha i kože, slomljenom stražnjom nogom i mnogim drugim zdravstvenim problemima.

Kontrolori su znali da će mu trebati mnogo više pomoći nego što su bili u mogućnosti pružiti, pa su kontaktirali Humane Society of Northwest Louisiana, koji su odmah priskočili u pomoć.

Teška borba za Abbija

Abby je prošao kroz mnogo terapija kako bi mu se pomoglo da ozdravi. Liječnici i volonteri Humane Society of Northwest Louisiana brzo su shvatili da će mu trebati mnogo ljubavi i brige kako bi se oporavio.

Prvo su se fokusirali na njegovo zdravlje. Abby je imao infekcije uha i kože, a također je patio i od nekoliko drugih ozbiljnih bolesti koje su mu otežavale život. Trebalo je mnogo rada i strpljenja da se postigne poboljšanje.

Abby je morao i na operaciju kako bi mu se pomoglo da se oporavi. Operacija je bila uspješna, ali je zahtijevala mnogo oporavka i još više ljubavi i brige.

Abbijeva transformacija

Nakon mnogo truda i napornog rada, Abbijev život se počeo mijenjati na bolje. Liječnici i volonteri su uspjeli izliječiti njegove infekcije, a on je dobio i mnogo ljubavi i pažnje.

Abby se osjeća mnogo bolje nego kada je prvi put stigao u Humane Society of Northwest Louisiana. Sada ima puno više energije i volje za životom. Najvažnije je da je dobio nadu za bolju budućnost.


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL