Originalne čestitke za rođendan


Originalne čestitke za rođendan
Originalne čestitke za rođendan

Danas ćemo razgovarati o jednoj od najvažnijih stvari u životu – rođendanima! Ako ste poput većine ljudi, vjerovatno želite da vaše čestitke za rođendan budu što originalnije i nezaboravnije. Bez obzira da li se radi o vašem najboljem prijatelju, partneru, članu porodice ili kolegi s posla, važno je da vaše čestitke budu jedinstvene i prilagođene osobi kojoj se obraćate.

Evo nekoliko primjera originalnih čestitki za rođendan koje bi mogle biti inspiracija:

 1. Sretan rođendan mojoj omiljenoj osobi na svijetu! Nadam se da ćeš danas biti okružen ljubavlju, tortama i puno, puno poklona. Ili, barem jednom od toga.
 2. Sretan rođendan mom najboljem prijatelju! Bez tebe, ovaj svijet bi bio puno dosadniji. Iako, moram priznati, ponekad si i previše luda za moj ukus.
 3. Dragi moj partneru, sretan rođendan! Ovaj dan je savršena prilika da ti kažem koliko te volim i koliko si mi važan. Nadam se da ćemo proslaviti još mnogo rođendana zajedno.
 4. Sretan rođendan tati! Hvala ti na svim životnim lekcijama i savjetima koji su mi pomogli postati osoba kakva sam danas. Nadam se da ćeš danas uživati u svojoj omiljenoj hrani, piću i naravno, društvu svoje predivne kćeri.
 5. Sretan rođendan kolegi s posla! Nadam se da ćeš danas dobiti puno poklona od šefova, ali ako ne, ne brini – ja sam ti već smislila puno zadataka za ovu sedmicu.
 6. Sretan rođendan najdražoj osobi u mom životu! Nadam se da ćeš danas doživjeti sve što želiš, uključujući i to da te sunce posluži s najboljim vremenom za tvoju zabavu.
 7. Sretan rođendan mojoj najboljoj drugarici! Odavno si mi važna i uvijek ćeš to biti. Nadam se da ćemo danas slaviti kao nikad prije!
 8. Sretan rođendan mom duhovnom blizancu! Tvoj smisao za humor me uvijek nasmijava i drago mi je što te imam u svom životu. Ne znam kako bih bez tebe!
 9. Sretan rođendan mom najdražem sportašu! Nadam se da ćeš danas dobiti puno novih sportskih rekvizita, jer znaš da te podržavam u svakom trenutku!
 10. Sretan rođendan mom omiljenom umjetniku! Tvoje umjetničko djelo već godinama osvaja moje srce. Nadam se da ćeš danas dobiti puno inspiracije i novih ideja.
 11. Sretan rođendan mom omiljenom kuharu! Tvoje jelo me uvijek oduševi i ne mogu dočekati da probam sve što danas pripremaš. Nadam se da ću dobiti i pokoji savjet iz prve ruke!
 12. Sretan rođendan mom omiljenom piscu! Tvoja knjiga mi je promijenila život na bolje i uvijek će mi biti draga. Nadam se da ćeš danas dobiti puno novih ideja i inspiracije za svoje buduće radove.
 13. Sretan rođendan mom omiljenom muzičaru! Tvoja muzika me uvijek odvodi u drugi svijet i drago mi je da si se odlučio za ovaj životni put. Nadam se da ćeš danas imati najbolji koncert u svom životu!

Krenimo od osnova

  Prije nego što krenete pisati čestitke za rođendan, važno je razmotriti nekoliko stvari. Na primjer, koliko dobro poznajete osobu kojoj se obraćate? Šta bi joj se moglo svidjeti, a šta ne? Da li je rođendan poseban zbog godišnjice mature, vjenčanja ili nekog drugog događaja? Ovo su samo neka pitanja koja bi vam mogla pomoći da smislite originalne čestitke za rođendan.

  Razmišljajte izvan okvira

  Kada smišljate čestitke za rođendan, važno je ne ograničavati se uobičajenim frazama i izrazima. Umjesto toga, razmislite o nečem posebnom što bi se svidjelo osobi kojoj se obraćate. Možda biste mogli napraviti šalu na njen račun ili joj uputiti riječi podrške u teškim vremenima. Bilo koja neobična ideja koju imate mogla bi biti sjajna osnova za originalne čestitke za rođendan.

  Koristite humor

  Nema ništa bolje od smijeha, zar ne? Zato razmislite o tome da u svoje čestitke za rođendan uključite malo humora. Ne mora biti ništa previše smiješno – samo nešto što će nasmijati osobu kojoj se obraćate. Na primjer, možete joj poželjeti “više torti, manje godina” ili joj napraviti šalu na račun njene omiljene hrane.

  Budite kreativni

  Kreativnost je ključna kada smišljate originalne čestitke za rođendan. Možete napraviti DIY čestitku ili čak snimiti kratki video u kojem pjevate pjesmu ili izvodite plesni pokret. Ako ste više za pisanje, razmislite o tome da napišete pjesmu ili kratku priču koja će osobi kojoj se obraćate značiti puno više od obične čestitke.

  Uključite nešto osobno

  Kada smišljate originalne čestitke za rođendan, razmislite o tome da uključite nešto osobno. Možete se prisjetiti zajedničkih uspomena koje ste podijelili s osobom kojoj se obraćate i uključiti ih u svoje čestitke. Možda se sjetite neke posebne pjesme koju ste slušali zajedno ili nekog posebnog događaja koji ste zajedno proslavili. Uključivanje nečeg osobnog u vaše čestitke za rođendan sigurno će izazvati emocije i učiniti ih nezaboravnima.

  Neka bude jedinstveno

  Kada smišljate originalne čestitke za rođendan, važno je da budu jedinstvene. Nemojte se držati uobičajenih fraza i izraza, već smislite nešto što će biti samo vaše. Vaše čestitke trebaju biti prilagođene osobi kojoj se obraćate i odražavati vaš odnos s njom. Nebojte se biti drugačiji i neka vaše čestitke budu ono po čemu ćete biti zapamćeni.

  Ukratko, originalne čestitke za rođendan mogu biti zabavne i nezaboravne ako se potrudite da budu prilagođene osobi kojoj se obraćate.

  Nadam se da su vam ove ideje za originalne čestitke za rođendan bile korisne. Ne zaboravite biti kreativni i osobni u svojim čestitkama. Sretan rođendan svima koji danas slave!


  What's Your Reaction?

  LOVE
  0
  LOVE
  OMG
  0
  OMG
  HAHA
  0
  HAHA
  COOL
  0
  COOL