Pelene za pse: sve što trebate znati o ovom korisnom proizvodu


Pelene za pse
Pelene za pse

Pelene za pse su postale vrlo popularne u posljednjih nekoliko godina. Ovaj proizvod je koristan za mnoge situacije, od treninga štenaca do pomoći starijim psima koji pate od inkontinencije. U ovom članku ćemo detaljno istražiti pelene za pse i sve što trebate znati o njima.

Šta su pelene za pse?

Pelene za pse su jednokratni ili višekratni proizvodi koji se koriste za upijanje urina i izmeta kod pasa. One dolaze u različitim veličinama i stilovima kako bi odgovarale različitim veličinama pasa i potrebama. Postoje pelene za štence, pelene za odrasle pse i pelene za pse koji pate od inkontinencije.

Zašto koristiti pelene za pse?

Postoji mnogo razloga zašto biste trebali koristiti pelene za pse. Evo nekih od najčešćih:

 • Trening štenaca: Pelene za pse su korisne za trening štenaca da se naviknu na korištenje toaleta na određenom mjestu. Postavite pelene na mjesto gdje želite da štene obavlja svoje potrebe, i pohvalite ga kada to učini.
 • Putovanja: Pelene za pse su vrlo korisne kada putujete s psom. One će vam pomoći da se osjećate sigurnije kada se vozite s psom u automobilu, jer nećete morati brinuti o tome hoće li vaš pas iznenada morati obaviti svoje potrebe. Pelene za pse također su korisne kada boravite u hotelu ili kod prijatelja koji ne žele da se pas kreće po kući.
 • Inkontinencija: Stariji psi i psi koji pate od zdravstvenih problema mogu patiti od inkontinencije. Pelene za pse su vrlo korisne u tim slučajevima, jer pomažu u održavanju higijene i sprječavaju curenje urina i izmeta po kući.

Kako odabrati pravu pelenu za psa?

Prilikom odabira pelene za psa, postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir:

 • Veličina: Pelene za pse dolaze u različitim veličinama, tako da je važno odabrati veličinu koja najbolje odgovara vašem psu. Pelene koje su prevelike mogu biti neudobne za psa, dok one koje su premale neće dobro upijati urin i izmet.
 • Stil: Postoje pelene za pse koje se nose poput gaćica i one koje se stavljaju kao obične pelene. Odaberite stil koji je najudobniji za vašeg psa i koji najbolje odgovara njihovim potrebama.
 • Upijajuća moć: Važno je odabrati pelenu koja ima dobru upijajuću moć kako bi se smanjila mogućnost curenja urina i izmeta. Pelene s većom upijajućom moći mogu biti malo skuplje, ali su vrijedne investicije ako želite izbjeći neugodnosti.
 • Materijal: Pelene za pse mogu biti napravljene od različitih materijala. Neke pelene su napravljene od pamuka, dok su druge napravljene od sintetičkih materijala. Važno je odabrati pelene koje su napravljene od materijala koji su sigurni za vašeg psa i koji neće iritirati njihovu kožu.

Kako pravilno koristiti pelene za pse?

Evo nekoliko savjeta za pravilno korištenje pelena za pse:

 • Prvo, uvijek postavite pelenu na mjesto gdje želite da vaš pas obavlja svoje potrebe.
 • Nakon što vaš pas obavi svoje potrebe na pelenu, odmah je zamijenite novom pelenom. Ovo je važno kako bi se spriječilo širenje bakterija i neugodnih mirisa u vašem domu.
 • Ako koristite višekratne pelene, perite ih redovno kako bi se održala higijena. Pelene možete prati u veš mašini ili ručno u toploj vodi s blagim deterdžentom.
 • Držite pelene za pse na suhom i čistom mjestu kako bi se spriječilo stvaranje neugodnih mirisa.

Humor u vezi s pelenama za pse

Pelene za pse mogu biti vrlo korisne, ali također mogu biti i izvor smiješnih situacija. Na primjer, može biti smiješno vidjeti velikog psa kako nosi malu pelenu kao da su mu gaćice. Također, možda ćete se naći u smiješnoj situaciji kada morate objasniti svom gostu zašto vaš pas nosi pelenu.

Često postavljana pitanja

Jesu li pelene za pse sigurne za upotrebu?

Da, pelene za pse su sigurne za upotrebu ako se koriste u skladu s uputama proizvođača. Važno je odabrati pelene koje su napravljene od sigurnih materijala i redovno ih mijenjati kako bi se održala higijena.

Mogu li pelene za pse pomoći kod inkontinencije?

Da, pelene za pse su vrlo korisne kod inkontinencije kod pasa. One pomažu u održavanju higijene i sprječavaju curenje urina i izmeta po kući

Koliko često trebam mijenjati pelene za psa?

Pelene za pse treba mijenjati nakon što pas obavi svoje potrebe na njima. Ako koristite višekratne pelene, trebali biste ih prati nakon svake upotrebe kako bi se spriječilo širenje bakterija i neugodnih mirisa.

Koliko dugo se može čekati na mjenjanje pelene psu?

Ne preporučuje se ostavljanje pelene duže vrijeme, jer se urin i izmet mogu nakupiti i stvoriti neugodne mirise. Najbolje je zamijeniti pelene odmah nakon što pas obavi svoje potrebe.

Mogu li koristiti pelene za bebe umjesto pelena za pse?

Ne preporučuje se korištenje pelena za bebe umjesto pelena za pse. Pelene za bebe nisu dizajnirane za upotrebu na životinjama i mogu izazvati iritaciju kože i neugodne mirise.

Zaključak: Pelene za pse

Pelene za pse su vrlo korisne za mnoge situacije, od treninga štenaca do pomoći starijim psima koji pate od inkontinencije. Važno je odabrati pravu pelenu za vašeg psa, koja će biti dovoljno velika, udobna i s dobrom upijajućom moći. Pravilno korištenje pelena za pse pomoći će u održavanju higijene vašeg doma i učiniti život s vašim psom lakšim i ugodnijim. Ako se koriste na pravi način, pelene za pse mogu biti odličan dodatak vašoj opremi za kućne ljubimce!


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL