Posao medicinske sestre u Engleskoj: Proširite horizonte i ostvarite svoje snove


Posao medicinske sestre u Engleskoj
Posao medicinske sestre u Engleskoj

Najtraženiji poslovi širom svijeta uvijek su vezani za medicinsku industriju. Medicinske sestre su nezamjenjive članice tima u svakoj zdravstvenoj ustanovi, a njihova vještina i stručnost su uvijek tražene. U današnjem blogu istražit ćemo posao medicinske sestre u Engleskoj, jednoj od najpopularnijih destinacija za rad u medicinskom sektoru.

Zašto raditi kao medicinska sestra u Engleskoj?

Engleska je zemlja s bogatom medicinskom tradicijom, a njen zdravstveni sistem smatra se jednim od najboljih na svijetu. Ovdje je moguće pružati vrhunsku njegu pacijentima i razvijati svoje vještine u inspirativnom okruženju. Evo nekoliko razloga zašto biste trebali razmotriti rad kao medicinska sestra u Engleskoj:

 1. Veliki broj radnih mjesta: Engleska ima veliku potražnju za medicinskim sestrama. Bez obzira na vaše iskustvo i specijalizaciju, uvijek ćete pronaći mogućnosti za zaposlenje. Bilo da se radi o bolnicama, klinikama ili domovima za njegu, uvijek postoji potreba za kvalificiranim medicinskim sestrama.
 2. Konkurentna plaća: Engleska nudi konkurentne plaće za medicinske sestre. Plaća se temelji na vašem iskustvu i kvalifikacijama, ali u usporedbi s drugim zemljama, možete očekivati dobru zaradu. Također, engleski zdravstveni sistem osigurava pravednu raspodjelu plaća i transparentnost.
 3. Raznolikost kultura i iskustava: Rad u Engleskoj omogućuje vam upoznavanje s različitim kulturama i stjecanje novih iskustava. Engleska je multinacionalna zemlja s bogatom poviješću i različitim etničkim skupinama. Ovdje ćete susresti ljude iz cijelog svijeta i imati priliku naučiti o njihovim kulturama.
 4. Profesionalni razvoj: Engleska nudi brojne mogućnosti za profesionalni razvoj medicinskih sestara. Možete se specijalizirati u određenim područjima, pohađati dodatne tečajeve ili se usmjeriti prema naprednijim ulogama kao što su medicinske sestre praktičari ili sestre menadžeri. Ovdje će vam biti pružene mogućnosti za usavršavanje i napredovanje u karijeri.

Kako se kvalificirati za posao medicinske sestre u Engleskoj?

Da biste se kvalificirali za posao medicinske sestre u Engleskoj, morate zadovoljiti određene zahtjeve i dobiti potrebne kvalifikacije. Evo koraka koje trebate slijediti:

 1. Registracija kod Nursing and Midwifery Council (NMC): NMC je tijelo odgovorno za registraciju medicinskih sestara u Engleskoj. Prvi korak je prijava za registraciju putem njihove web stranice. Bit će vam potrebna vaša diploma medicinske sestre i svjedodžbe o dodatnom obrazovanju.
 2. Ispunjavanje jezičnih zahtjeva: Engleski jezik je ključan za rad u Engleskoj. Morate dokazati svoju sposobnost komunikacije na engleskom jeziku putem IELTS (International English Language Testing System) ispita ili sličnog jezičnog testa. Rezultati ispita moraju zadovoljiti minimalne zahtjeve NMC-a.
 3. Priznavanje kvalifikacija: Ako ste stekli svoje medicinske sestrinske kvalifikacije izvan Ujedinjenog Kraljevstva, morate zatražiti priznavanje tih kvalifikacija od NMC-a. Oni će provjeriti da li vaše kvalifikacije odgovaraju engleskim standardima.
 4. Viza i dozvola za rad: Ako niste državljanin Europske unije, morate dobiti odgovarajuću vizu i dozvolu za rad u Engleskoj. Postoje različiti tipovi viza, kao što su Skilled Worker visa ili Health and Care Worker visa, ovisno o vašim kvalifikacijama i radnom mjestu.
 5. Prepoznavanje iskustva i specijalizacija: Vaše prethodno radno iskustvo i specijalizacije bit će važni faktori prilikom traženja posla u Engleskoj. Ukoliko imate iskustva u određenim područjima kao što su intenzivna njega, pedijatrija ili operacijska sala, to će vam pomoći da pronađete bolje plaćene i naprednije pozicije.

Roaming u Velikoj Britaniji: Šta trebate znati prije posjete

Kako pronaći posao medicinske sestre u Engleskoj?

Postoji nekoliko načina za pronalaženje posla medicinske sestre u Engleskoj:

 1. Online tražilice poslova: Koristite online tražilice poslova kao što su Indeed, NHS Jobs, Reed ili Totaljobs. Na tim platformama možete pronaći razne oglase za posao u medicinskom sektoru. Pretražite oglase i aplicirajte na one koji odgovaraju vašim kvalifikacijama i interesima.
 2. Agencije za zapošljavanje: Registrirajte se kod specijaliziranih agencija za zapošljavanje medicinskih sestara. Agencije za zapošljavanje često imaju kontakte s različitim zdravstvenim ustanovama i mogu vam pomoći pronaći posao koji odgovara vašim preferencijama i kvalifikacijama.
 3. Mreža kontakata: Iskoristite svoju mrežu kontakata kako biste saznali o otvorenim pozicijama. Razgovarajte s kolegama, profesorima, ili se pridružite medicinskim sestrinskim grupama na društvenim mrežama. Često se poslovi ne oglašavaju javno, već se preporučuju unutar stručne zajednice.
 4. Posjetite karijerne sajmove: Karijerni sajmovi su odlična prilika za upoznavanje s različitim zdravstvenim ustanovama i poslodavcima. Sudjelujte na karijernim sajmovima koji su specijalizirani za medicinske profesije i koristite tu priliku za umrežavanje i predstavljanje svojih vještina.
 5. Direktna aplikacija: Ako postoji određena zdravstvena ustanova u Engleskoj u kojoj biste željeli raditi, posjetite njihovu web stranicu i provjerite ima li otvorenih pozicija. Direktna aplikacija može biti učinkovit način da se istaknete i pokažete svoj interes za određenu instituciju.

Često postavljena pitanja:

 1. Koje su kvalifikacije potrebne za rad kao medicinska sestra u Engleskoj?
  Da biste radili kao medicinska sestra u Engleskoj, morate biti registrirani kod Nursing and Midwifery Council (NMC), imati odgovarajuće medicinske sestrinske kvalifikacije, zadovoljavati jezične zahtjeve i imati odgovarajuću vizu i dozvolu za rad.
 2. Koje su prednosti rada kao medicinske sestre u Engleskoj?
  Prednosti rada kao medicinske sestre u Engleskoj uključuju veliki broj radnih mjesta, konkurentnu plaću, mogućnost profesionalnog razvoja, raznolikost kultura i iskustava te visoku kvalitetu zdravstvenog sistema.
 3. Koliko se medicinske sestre plaćaju u Engleskoj?
  Plaća medicinskih sestara u Engleskoj varira ovisno o iskustvu, specijalizaciji i radnom mjestu. Općenito, plaće su konkurentne i osiguravaju pravednu raspodjelu plaća i transparentnost.

Za vas

Izvori:


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL