Najplaćeniji poslovi u Americi: Koje karijere najviše zarađuju?


Najplaćeniji poslovi u Americi
Najplaćeniji poslovi u Americi

Amerika je zemlja koja svojim stanovnicima nudi veliki broj mogućnosti za razvoj karijere. Bez obzira na to da li ste u potrazi za prvim poslom ili želite da promijenite svoju karijeru, postoji velika šansa da ćete naći posao koji vam odgovara. Međutim, neki poslovi su plaćeniji od drugih. U ovom blogu ćemo istražiti najplaćenije poslove u Americi i vidjeti koje su to karijere koje najviše zarađuju.

Liječnici

Liječnici su bez sumnje jedni od najplaćenijih radnika u Americi. Njihova prosječna godišnja zarada iznosi oko 208.000 dolara, a najbolje plaćene specijalizacije su kardiologija, ortopedija i plastična hirurgija. Međutim, postati ljekar zahtijeva dugogodišnje školovanje i obuku, što može biti skupo.

Život u Americi: Iskustva ljudi koji su se preselili

Advokati

Advokati su također među najbolje plaćenim radnicima u Americi. Njihova prosječna godišnja zarada iznosi oko 144.000 dolara, a najbolje plaćene specijalizacije su korporativno pravo, medicinsko pravo i patenti. Kao i u slučaju liječnika, postati advokat zahtijeva dugogodišnje školovanje i obuku.

Farmaceutski menadžeri

Farmaceutski menadžeri su radnici koji su zaduženi za upravljanje ljekarnama i farmaceutskim kompanijama. Njihova prosječna godišnja zarada iznosi oko 136.000 dolara, a ova karijera obično zahtijeva magisterij iz farmacije ili poslovne administracije.

Menadžeri finansija

Menadžeri finansija su radnici koji su zaduženi za upravljanje finansijskim poslovima u kompanijama i organizacijama. Njihova prosječna godišnja zarada iznosi oko 129.000 dolara, a ova karijera obično zahtijeva diplomu iz finansija, računovodstva ili poslovne administracije.

Besplatno saznajte najnovije informacije o SAD-u

Inženjeri softvera

Inženjeri softvera su radnici koji su zaduženi za razvoj softvera i aplikacija. Njihova prosječna godišnja zarada iznosi oko 105.000 dolara, a ova karijera obično zahtijeva diplomu iz informatike ili softverskog inženjerstva.

Kako dobiti radnu vizu za Ameriku: Detaljan vodič

Zubar

Zubari su također među najbolje plaćenim radnicima u Americi. Njihova prosječna godišnja zarada iznosi oko 200.000 dolara, a zubari koji se specijaliziraju za oralnu hirurgiju ili ortodonciju imaju još veće zarade. Međutim, kao i kod drugih medicinskih karijera, postati zubar zahtijeva dugotrajno školovanje i obuku.

Marketing menadžeri

Marketing menadžeri su radnici koji su zaduženi za razvoj i sprovođenje marketinških kampanja. Njihova prosječna godišnja zarada iznosi oko 135.000 dolara, a ova karijera obično zahtijeva diplomu iz marketinga, poslovne administracije ili komunikacija.

Menadžeri prodaje

Menadžeri prodaje su radnici koji su zaduženi za upravljanje timovima prodavaca i razvoj strategija prodaje. Njihova prosječna godišnja zarada iznosi oko 121.000 dolara, a ova karijera obično zahtijeva diplomu iz poslovne administracije, marketinga ili ekonomije.

Piloti

Piloti su radnici koji upravljaju avionima i prevoze putnike i teret. Njihova prosječna godišnja zarada iznosi oko 120.000 dolara, a piloti koji rade za velike aviokompanije mogu imati još veće zarade. Međutim, postati pilot zahtijeva dugotrajnu obuku i visoke troškove.

Prosječna plaća u Americi: Šta trebate znati o zaradi u SAD-u

Naučnici

Naučnici su radnici koji su zaduženi za istraživanje i razvoj novih proizvoda, lijekova ili tehnologija. Njihova prosječna godišnja zarada iznosi oko 94.000 dolara, a ova karijera obično zahtijeva diplomu iz nauke, inženjerstva ili matematike.

Zaključak

Postoji veliki broj karijera u Americi koje donose visoke zarade, ali većina njih zahtijeva dugotrajno školovanje i obuku. Međutim, ako ste spremni da investirate u svoju karijeru, ove karijere mogu vam donijeti veliku zaradu. Bez obzira na to koju karijeru odaberete, važno je da pronađete posao koji vam odgovara i koji vam pruža zadovoljstvo i ispunjenje.

Često postavljena pitanja

Koja je najplaćenija karijera u Americi?

Najplaćenija karijera u Americi je liječništvo, a najbolje plaćene specijalizacije su kardiologija, ortopedija i plastična hirurgija.

Kako postati ljekar u Americi?

Postati ljekar u Americi zahtijeva završetak četverogodišnjeg preddiplomskog studija, četverogodišnjeg medicinskog fakulteta i najmanje tri godine specijalizacije. Nakon toga, ljekari moraju položiti medicinski ispit i dobiti licencu za prakticiranje medicine.

Koje su najbolje plaćene specijalizacije u farmaceutskom menadžmentu?

Najbolje plaćene specijalizacije u farmaceutskom menadžmentu su upravljanje lancem opskrbe, upravljanje rizikom i upravljanje kvalitetom.

Za vas

Izvori:


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL