Poslovi u Kanadi bez radne dozvole: Šta trebate znati?


poslovi u kanadi
poslovi u kanadi

Kanada je zemlja koja pruža mnoge mogućnosti za rad i život, a u posljednje vrijeme postala je vrlo privlačna za mnoge ljude iz cijelog svijeta. Međutim, za rad u Kanadi obično je potrebna radna dozvola, a proces dobijanja iste može biti dugotrajan i zahtjevan. Ipak, postoje i poslovi u Kanadi za koje nije potrebna radna dozvola, a u ovom tekstu ćemo ih detaljno objasniti.

Poslovi u turizmu

Turizam je veliki sektor u Kanadi, a mnogi poslovi u ovom sektoru ne zahtijevaju radnu dozvolu. U ovaj sektor spadaju poslovi poput čistača, konobara, recepcionara, prodavaca suvenira, turističkih vodiča i drugih sličnih poslova. Ako ste zainteresirani za rad u ovom sektoru, posjetite web stranicu Turističke organizacije Kanade (Canadian Tourism Commission) gdje možete pronaći informacije o poslovima u turizmu.

Poslovi u umjetnosti i kulturi

Kanada je poznata po svojoj raznolikosti u umjetnosti i kulturi, a mnogi poslovi u ovom sektoru ne zahtijevaju radnu dozvolu. U ovaj sektor spadaju poslovi poput glumaca, pjevača, plesača, umjetnika, fotografa i drugih sličnih poslova. Ako ste zainteresirani za rad u ovom sektoru, posjetite web stranicu Kanadskog vijeća za umjetnost (Canada Council for the Arts) gdje možete pronaći informacije o poslovima u umjetnosti i kulturi.

Poslovi u volonterskim organizacijama

Volontiranje je vrlo popularno u Kanadi, a mnoge volonterske organizacije ne zahtijevaju radnu dozvolu. U ovaj sektor spadaju poslovi poput volontera u dobrotvornim organizacijama, organizacijama za zaštitu životinja, kulturnim organizacijama i drugim sličnim organizacijama. Ako ste zainteresirani za rad u ovom sektoru, posjetite web stranicu Volonterskog centra Kanade (Volunteer Canada) gdje možete pronaći informacije o volontiranju u Kanadi.

Poslovi u obrazovanju

Poslovi u obrazovanju također spadaju u kategoriju poslova za koje nije potrebna radna dozvola. Ovi poslovi uključuju rad u vrtićima, školama i fakultetima kao što su poslovi u administraciji, čistači, kuhari, osoblje za održavanje, vozači autobusa i drugi slični poslovi. Ako ste zainteresirani za rad u ovom sektoru, posjetite web stranicu Kanadskog ministarstva obrazovanja (Education in Canada) gdje možete pronaći informacije o poslovima u obrazovanju.

Poslovi u poljoprivredi

Poljoprivreda je još jedan sektor u Kanadi gdje su mnogi poslovi dostupni ljudima bez radne dozvole. Ovi poslovi uključuju poslove poput branja voća i povrća, održavanja farmi, stočarskih poslova i drugih sličnih poslova. Ako ste zainteresirani za rad u ovom sektoru, posjetite web stranicu Kanadskog ministarstva poljoprivrede (Agriculture and Agri-Food Canada) gdje možete pronaći informacije o poslovima u poljoprivredi.

Kolika je prosječna plaća u Kanadi?

Poslovi u građevinarstvu

Građevinski sektor u Kanadi je vrlo razvijen i ima veliku potražnju za radnom snagom. Neki poslovi u ovom sektoru ne zahtijevaju radnu dozvolu, kao što su poslovi za pomoćne radnike na gradilištima, stolare, zidare i druge slične poslove. Ako ste zainteresirani za rad u ovom sektoru, posjetite web stranicu Kanadskog saveza građevinskog sektora (Canadian Construction Association) gdje možete pronaći informacije o poslovima u građevinarstvu.

Poslovi u domaćinstvu

Poslovi u kućanstvu su još jedna opcija za rad u Kanadi bez radne dozvole. Ovi poslovi uključuju poslove poput dadilja, spremačica, kućnih pomoćnika, kuhara i drugih sličnih poslova. Ako ste zainteresirani za rad u ovom sektoru, možete posjetiti web stranicu Kanadskog udruženja za domaćinstvo (Canadian Home Builders’ Association) gdje možete pronaći informacije o poslovima u domaćinstvu.

Ostali poslovi

Postoji još mnogo drugih poslova u Kanadi koji ne zahtijevaju radnu dozvolu, a neki od njih uključuju poslove u IT sektoru, prodaju, uslužnim djelatnostima, skladištenju i logistici, rad u fitness centrima i drugim sličnim sektorima.

Zaključak

U ovom tekstu smo detaljno objasnili poslove u Kanadi za koje nije potrebna radna dozvola. Ovo su poslovi u sektorima poput turizma, umjetnosti i kulture, volontiranja, obrazovanja, poljoprivrede, građevinarstva, domaćinstva i drugih sektora. Ako ste zainteresirani za rad u Kanadi, ove informacije mogu biti od velike pomoći pri odabiru posla i procesu traženja posla. Također, važno je napomenuti da postoji niz drugih uvjeta koji se moraju ispuniti kako bi se moglo raditi u Kanadi, poput dobivanja radne dozvole ili dobivanja dozvole za boravak. Stoga je važno provjeriti sve uvjete i zahtjeve prije nego što se odlučite za rad u Kanadi.

Često postavljena pitanja

Šta je radna dozvola?

Radna dozvola je službeni dokument koji omogućuje stranom državljaninu da radi u Kanadi. Da biste dobili radnu dozvolu, morate ispuniti određene uvjete i podnijeti zahtjev za dobivanje radne dozvole.

Mogu li raditi u Kanadi bez radne dozvole?

Da, postoje neki poslovi u Kanadi za koje nije potrebna radna dozvola. To su poslovi u sektorima poput turizma, umjetnosti i kulture, volontiranja, obrazovanja, poljoprivrede, građevinarstva, domaćinstva i drugih sektora.

Koji su uvjeti za rad u Kanadi?

Uvjeti za rad u Kanadi ovise o vrsti posla i sektoru u kojem se posao nalazi. Općenito, strani državljani moraju ispuniti određene uvjete i imati radnu dozvolu kako bi radili u Kanadi.

Za vas

Izvori:

  1. Canadian Tourism Commission: https://caen-keepexploring.canada.travel/
  2. Canada Council for the Arts: https://canadacouncil.ca/
  3. Volunteer Canada: https://volunteer.ca/
  4. Education in Canada: https://www.educationcanada.com/
  5. Agriculture and Agri-Food Canada: https://www.agr.gc.ca/eng/home/?id=1395690821296
  6. Canadian Construction Association: https://www.cca-acc.com/
  7. Canadian Home Builders’ Association: https://www.chba.ca/

What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL