Povučeno 300.000 boca Starbucks Vanilla Frappuccina zbog mogućeg prisustva stakla


Nakon što su u nekim rashlađenim napicima pronađeni komadići stakla, hiljade flaširanih Starbucks Vanilla Frappuccino napitaka su povučene.

Hiljade flaširanih napitaka povučeno nakon otkrivanja stakla

Prema navodima Agencije za hranu i lijekove, povučeno je ukupno 25.200 kutija napitka, sa po 12 boca u svakoj kutiji, a proizvodi ih PepsiCo, nakon što je otkriveno staklo.

Dobrovoljno povlačenje koje je započeto 28. januara, ciljalo je napitke sa datumom isteka 8. marta, 29. maja, 4. juna i 10. juna, prema navodima Agencije za hranu i lijekove.

PepsiCo povlači 300.000 boca Starbucks Vanilla Frappuccina zbog potencijalnog rizika od stakla

Predstavnik kompanije PepsiCo je u saopštenju za Insider rekao da su napici distribuirani širom Sjedinjenih Država, ali ne na maloprodajnim mjestima Starbucks-a.

“Uklanjanje ovih proizvoda sa tržišta je u toku”, navodi se u saopštenju u ime North American Coffee Partnership.

U saopštenju se dalje navodi: “North American Coffee Partnership se zalaže za visok nivo kvalitete proizvoda koje serviramo. Pružanje kvalitetnog iskustva našim potrošačima je naša glavni prioritet i uvijek djelujemo oprezno kada se pojavi potencijalni problem.”

Podsjetimo se da je ova kompanija neke od svojih proizvoda lansirala i na naše tržište, među kojima je istoimeni proizvod popularni Frappuccino.

Insider


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL