Upoznajte malu Brave Yazzie – šestomjesečnu djevojčicu koja pleše kao profesionalac!


Želimo podijeliti s vama video snimak koji će vam sigurno razvedriti dan. Upoznajte se s malom Brave Yazzie, šestomjesečnom bebom iz Onion Lakea u Saskachewanu, koja još ne hoda, ali zato zna zaplesati kao da “sutra ne postoji.”

Zavezana u svoj Jolly Jumper vježbač, ova mala beba skače gore-dolje u ritmu bubnjeva i pjevanja dok se smiješi svojoj majci Aislinn Whitstone.

Yazzie je Plains Cree s Onion Lakea s majčine strane, a s Navajo nacije u Arizoni s očeve strane. Njeni roditelji su sami plesači i rado bi uključili svoju kćer u svoju tradiciju.

“U mojoj kulturi otkucaji srca zvuče baš poput bubnja. Polako je uključujemo u život, tako da kad odraste, zna odakle dolazi i ko je kao indijanska djevojčica.”

Whitstone je objavila video snimak Yazzie kako pleše u Facebook grupi Quarantine Dance Specials 2020, koja prikazuje indijanska plemena iz cijelog svijeta kako plešu tokom pandemije.

Whitstone je sama napravila kćerino odijelo i odlučila je objaviti video snimak kako bi uljepšala dan ljudima.

“Vjerujemo da je ples način liječenja”, rekla je. “A posebno s obzirom na ono šta se događa u svijetu danas, htjeli smo podijeliti radost svima.”

Whitstone je zadovoljna pozitivnim povratnim informacijama koje je dobila na video snimak male Yazzie.

“Znamo da će nastaviti plesati i da će nas učiniti ponosnima.”

Djeca su najveći blagoslov u životu i upravo to je vidljivo u ovom video snimku. Ples može biti lijek za sve, pogotovo za one koji se bore s izazovima svakodnevnog života.

Ako tražite način za opuštanje i izlazak iz stresnih situacija, možda biste trebali razmisliti o tome da pokušate plesati. Osim što je zabavno i dobar način za sagorijevanje kalorija, ples ima mnoge druge dobrobiti za tijelo i um.

Ples je pokazao da poboljšava ravnotežu, fleksibilnost, jača mišiće i smanjuje stres i depresiju. Također, ples može biti odličan način za druženje i socijalizaciju, kao i za učenje novih kultura i tradicija.

Za one koji su u potrazi za novim aktivnostima, plesanje je definitivno nešto što se isplati isprobati. A ako vas zanima indijanska kultura, možda biste trebali istražiti neke od njihovih tradicionalnih plesova kao što su powwow ili jingle dress ples.

U svakom slučaju, ne propustite pogledati ovaj predivan video snimak Brave Yazzie koja svojim plesom oduševljava mnoge. Nadamo se da će i vas usrećiti i da ćete pronaći svoj vlastiti način za opuštanje i uživanje u životu.


What's Your Reaction?

LOVE LOVE
1
LOVE
OMG OMG
0
OMG
HAHA HAHA
0
HAHA
COOL COOL
1
COOL