Galebove stijene: Skriveni dragulj istarske obale


Galebove stijene: Skriveni dragulj istarske obale
Galebove stijene: Skriveni dragulj istarske obale

Galebove stijene su jedna od najinteresantnijih plaža na istarskoj obali, smještene nedaleko od bivše vojarne na poluotoku Muzilu. Ova plaža, poznata i kao Galebovi zaljev, zasigurno će vas očarati svojom ljepotom i netaknutom prirodom.

Stjenovita obala i kristalno čisto more ovog mjesta privlače brojne posjetitelje iz cijelog svijeta. Ovdje ćete uživati u spektakularnom pogledu na more i zelene borove koji okružuju ovaj zaljev. Ova plaža je posebno atraktivna za ljubitelje adrenalinskih sportova, poput skakanja sa stijena, plivanja u špiljama ili ronjenja.

U nastavku donosimo sve što trebate znati o ovoj plaži i zašto biste trebali posjetiti Galebove stijene.

Stjenovita plaža na kojoj možete uživati cijeli dan

Galebove stijene su zapravo dio uvale Mužilj, a njihove stijene su poput ravnih ladica na kojima se možete opustiti i uživati u suncu. Uz to, okolne borove šume pružaju dovoljno hlada pa ćete ovdje uživati u savršenom odmoru od ljetnih vrućina. U moru možete ući na nekoliko načina – šetnjom po slojevitim stijenama ili skakanjem sa stijena.

Galebove stijene su mjesto za adrenalinske ovisnike

Galebove stijene

Ova plaža je posebno privlačna za sve koji vole ekstremne sportove. Skakanje sa stijena ovdje je najpopularnija aktivnost, a stijene su pogodne za skokove svih razina zahtjevnosti. Osim toga, ovdje se možete okušati u ronjenju u špiljama koje su prava atrakcija ovog mjesta.

U blizini plaže nalazi se tzv. špilja Galebijana u kojoj se možete kupati ili čak provesti kajakom. Ova špilja svoj naziv duguje čuvarima, golubicama, a ne galebovima kako se na prvu može pomisliti. Ovo je idealno mjesto za sve koji žele iskusiti dodatnu avanturu i upoznati skrivene kutke Galebovih stijena.

Galebove stijene – mjesto koje ćete zauvijek pamtiti

Galebove stijene su mjesto koje će vas oduševiti i koje ćete zauvijek pamtiti. Ovdje ćete se opustiti i zabaviti na neobičan način, u netaknutoj prirodi, daleko od gužve turističkih plaža. Istražite skrivene uvale, ronite u tirkiznom moru, skačite sa stijena i uživajte u suncu i zelenilu okolnih borova.

Galebove stijene su mjesto koje se ne smije propustiti prilikom posjeta Puli. Ako želite izbjeći gužvu, savjetujemo vam da dođete ujutro ili kasno poslijepodne. Također, ne zaboravite ponijeti sve što vam treba za boravak na plaži, jer ovdje nema kafića ili prodavnica.

Za one koji žele više od samo jednog dana na Galebovim stijenama, u blizini se nalazi nekoliko apartmana i privatnih smještaja. Također, možete se odlučiti za kampiranje na ovom području. U svakom slučaju, nećete požaliti ako odlučite provesti nekoliko dana na ovom prekrasnom mjestu.

Zaključak

Galebove stijene je plaža koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Skrivene uvale, stjenovita obala, tirkizno more i zelenilo borova čine ovo mjesto posebnim. Ako ste ljubitelj ekstremnih sportova, ovo je pravo mjesto za vas. Skakanje sa stijena, ronjenje u špiljama i kupanje u Galebijaninoj špilji samo su neke od aktivnosti koje možete uživati ovdje. Ne propustite priliku posjetiti ovu netaknutu prirodnu ljepotu prilikom posjeta Puli.


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL