Kazne u Austriji za prekoračenje brzine: Vozači, držite se ograničenja!


Kazne u Austriji za prekoračenje brzine: Vozači, držite se ograničenja!
Kazne u Austriji za prekoračenje brzine: Vozači, držite se ograničenja!

Kada se nađete na putovanju kroz prekrasnu zemlju Austriju, važno je da budete svjesni prometnih propisa i ograničenja brzine.

Austrija, poznata po svojim slikovitim planinskim pejzažima, idiličnim selima i kulturnoj baštini, također je poznata po rigoroznim kaznama za prekoračenje brzine.

U ovom blogu, istražit ćemo različite vrste kazni za prekoračenje brzine u Austriji, kako se sankcije određuju, te kako izbjeći neprijatnosti na putu. Držite se sigurno i pročitajte dalje!

Razumijevanje ograničenja brzine u Austriji

Prije nego što se upustimo u detalje kazni, važno je da razumijete ograničenja brzine u Austriji.

Općenito, maksimalna dopuštena brzina na austrijskim autocestama iznosi 130 km/h, dok je u naseljenim područjima i naseljenim mjestima ograničena na 50 km/h.

Međutim, postoje i druga ograničenja brzine na temelju vrste vozila i uvjeta na cestama. Na primjer, za motocikle i mopede, ograničenje brzine izvan naselja je 100 km/h, dok za prikolice i vozila s prikolicom važe niža ograničenja.

Besplatno saznajte najnovije informacije o Austriji

Koliko se čeka povrat poreza u Austriji: Sve što trebate znati

Austrijske vlasti poduzimaju prekršaje vezane uz brzinu vrlo ozbiljno, stoga se ne isplati riskirati prekoračenjem brzine. Kazne se određuju na temelju više faktora, uključujući brzinu prekoračenja i vrstu vozila. Evo pregleda kazni za prekoračenje brzine u Austriji:

 1. Blaga prekoračenja brzine:
  Ako prekoračite brzinu za manje od 20 km/h iznad ograničenja, kazna se obično određuje kao novčani prekršaj. Ovisno o visini prekoračenja brzine, kazna se kreće od 30 do 70 eura.
 2. Srednja prekoračenja brzine:
  Ako prekoračite brzinu za 20 do 40 km/h iznad ograničenja, to se smatra srednjim prekoračenjem brzine. Kazna za srednje prekoračenje brzine u Austriji može iznositi od 70 do 160 eura, a uz kaznu se može dodati i oduzimanje bodova sa vozačke dozvole.
 3. Velika prekoračenja brzine:
  Ako prekoračite brzinu za više od 40 km/h iznad ograničenja, to se smatra velikim prekoračenjem brzine. Za takve prekršaje, kazne su puno strože. Kazne za velika prekoračenja brzine uključuju novčane kazne koje se kreću od 70 do 2.180 eura, oduzimanje bodova i mogućnost oduzimanja vozačke dozvole na određeno vrijeme.
 4. Konkretni slučajevi:
  U nekim posebnim slučajevima, kazne za prekoračenje brzine mogu biti još strože. Na primjer, vožnja prekomjernom brzinom u zoni škole ili u zoni s ograničenjem brzine zbog radova na cestama može rezultirati još većim kaznama i oduzimanjem vozačke dozvole na duže vrijeme.

Najnovije informacije o minimalnoj plati u Austriji: Sve što trebate znati!

Izbjegavanje kazni i sigurna vožnja

Naravno, najbolji način izbjegavanja kazni je pridržavati se prometnih propisa i ograničenja brzine. Evo nekoliko savjeta kako sigurno voziti u Austriji i izbjeći prekoračenje brzine:

 1. Prilagodite brzinu uvjetima na cesti:
  Uvjeti na cesti mogu se promijeniti, posebno u planinskim područjima. Budite svjesni ograničenja brzine za određene ceste i prilagodite brzinu uvjetima na cesti.
 2. Koristite navigacijski sistem:
  Navigacijski sistem može vam pružiti informacije o trenutnim ograničenjima brzine na vašoj ruti. Redovno provjeravajte svoj navigacijski sistem kako biste bili informirani o ograničenjima brzine.
 3. Budite svjesni prometnih znakova:
  Prometni znakovi jasno prikazuju ograničenja brzine. Pazite na prometne znakove i pridržavajte se prikazanih ograničenja.

Šta trebate znati o zastari kazne u Austriji: Pravila, Procedura i Najčešća Pitanja

Često postavljena pitanja

Koje su kazne za prekoračenje brzine u Austriji?

Kazne za prekoračenje brzine u Austriji ovise o visini prekoračenja brzine i vrsti vozila.

Blaga prekoračenja brzine mogu rezultirati kaznama od 30 do 70 eura, srednja prekoračenja brzine od 70 do 160 eura, dok kazne za velika prekoračenja brzine mogu iznositi od 70 do 2.180 eura.

Šta se događa ako prekoračim brzinu u zoni škole?

Prekoračenje brzine u zoni škole smatra se ozbiljnim prekršajem. Kazne za takve prekršaje mogu biti veće od uobičajenih kazni za prekoračenje brzine i mogu rezultirati oduzimanjem vozačke dozvole na duže vrijeme.

Koliko bodova se oduzima za prekoračenje brzine u Austriji?

Oduzimanje bodova sa vozačke dozvole za prekoračenje brzine u Austriji ovisi o visini prekoračenja brzine. Za srednja i velika prekoračenja brzine, bodovi se mogu oduzeti s vozačke dozvole.

Čitaj Više


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL