Posao u Americi za one koji nisu studenti: Sve što trebate znati


Posao u Americi za one koji nisu studenti
Posao u Americi za one koji nisu studenti

Amerika je zemlja prilika, a posao u Americi može biti ostvarenje snova za mnoge ljude. No, šta ako niste student i nemate vizu za rad ili studij? Postoji li mogućnost da i vi radite u Americi? U ovom članku ćemo vam dati sve informacije o tome kako pronaći posao u Americi za one koji nisu studenti.

Traženje posla u Americi

Prije svega, trebate znati da nije lako pronaći posao u Americi, posebno ako nemate američko državljanstvo ili vizu za rad. Ipak, postoji nekoliko načina da pronađete posao u Americi i dobijete radnu vizu.

Pronađite posao prije nego što dođete u SAD

Najbolji način da dobijete posao u Americi je da ga pronađete prije nego što dođete u SAD. Mnoge tvrtke u Americi traže zaposlenike iz drugih zemalja, posebno u IT sektoru, medicini i znanosti. Potražite oglase za posao na internetu ili se obratite agencijama za zapošljavanje koje nude poslove u Americi.

Prijavite se za radnu vizu

Ako ne pronađete posao prije dolaska u SAD, morat ćete se prijaviti za radnu vizu. Postoji nekoliko vrsta radnih viza koje su dostupne, ovisno o vašim kvalifikacijama i iskustvu. Radna viza zahtijeva poslodavca koji će sponzorirati vašu vizu.

Besplatno saznajte najnovije informacije o SAD-u

Pronađite posao na društvenim mrežama

Društvene mreže, poput LinkedIna, mogu biti odličan način za pronalaženje posla u Americi. Postavite svoj profil i povežite se s ljudima u vašoj industriji. Potražite poslove i pratite firme koje bi vas mogle zaposliti.

Prijavite se za praksu

Ako nemate dovoljno iskustva ili kvalifikacija za radnu vizu, možda biste se trebali prijaviti za praksu u Americi. Prakse su odličan način da steknete iskustvo u vašoj industriji i steknete poznanstva u Americi.

Život u Americi: Prilika za uspjeh ili izazov za prilagodbu?

Poslovi koji su dostupni za strance u Americi

Neki poslovi u Americi dostupni su za strance bez američkog državljanstva ili radne vize. Među takve poslove ubrajaju se:

Konobari

Mnogi restorani u Americi zapošljavaju strance kao konobare. Posao konobara je vrlo popularan među studentima, ali se često traži i za vrijeme ljetne sezone.

Čistači

Poslovi čistača su još jedan popularan posao za strance u Americi. Velike firme često zapošljavaju čistače za održavanje ureda i drugih objekata.

Osoblje u hotelu

Mnogi hoteli u Americi zapošljavaju strance kao osoblje za čišćenje i druge poslove u hotelu. Ovo je posebno popularan posao za studente i ljude koji su na kratkoročnom boravku u Americi.

Vozači

Ako imate vozačku dozvolu, možda biste se trebali prijaviti za posao vozača. Postoje mnoge firme koje zapošljavaju vozače za dostavu i prijevoz.

Radnici u trgovačkim centrima

Mnogi trgovački centri u Americi zapošljavaju strance za različite poslove, uključujući poslove u trgovinama, skladištima i dostavi.

Osoblje za njegu starijih osoba

Ako imate iskustva u njezi starijih osoba, možda biste se trebali prijaviti za posao u ovom sektoru. Postoji velika potražnja za osobljem za njegu starijih osoba u Americi.

Au-pair

Ako volite djecu, možda biste se trebali prijaviti za posao au-paira. Ovo je posebno popularan posao za žene i uključuje brigu o djeci i pomoć u kućanstvu.

Promotivni poslovi

Mnoge firme u Americi zapošljavaju strance za promotivne poslove. To može uključivati distribuciju letaka, promociju proizvoda i usluga i druge marketinške aktivnosti.

Kako se pripremiti za posao u Americi

Priprema za posao u Americi može biti izazovna, ali slijedeći nekoliko koraka možete povećati svoje šanse za uspjeh.

Pripremite svoj CV i motivacijsko pismo

Prije nego što se prijavite za posao u Americi, trebate pripremiti svoj CV i motivacijsko pismo. Ovo će biti vaša prva prilika da se istaknete i uvjerite poslodavca da ste najbolji kandidat za posao.

Poboljšajte svoje vještine

Ako želite povećati svoje šanse za dobivanje posla u Americi, morate poboljšati svoje vještine. Ovo može uključivati učenje novih jezika, pohađanje tečajeva ili stjecanje novih kvalifikacija.

Povežite se s drugim strancima

Povezivanje s drugim strancima koji su već dobili posao u Americi može biti korisno. Možete se povezati s drugim strancima preko društvenih mreža ili putem grupa za podršku strancima u Americi. Oni vam mogu pružiti korisne savjete i upute o traženju posla i životu u Americi.

Istražite američku kulturu

Prije nego što se preselite u Ameriku, važno je da istražite američku kulturu. Ovo može uključivati učenje o američkoj hrani, kulturi, običajima i sl. Bolje razumijevanje američke kulture može vam pomoći da se bolje prilagodite životu u Americi.

Pripremite se za intervju

Ako dobijete poziv za intervju, trebate se pripremiti. To uključuje istraživanje firme, razmišljanje o pitanjima koja bi vam mogla postaviti i vježbanje odgovora. Potražite savjete o tome kako se pripremiti za intervju i kako se ponašati tokom intervjua.

Često postavljena pitanja

Mogu li raditi u Americi bez radne vize?

Ne, ne možete raditi u Americi bez radne vize ili američkog državljanstva.

Kako mogu pronaći posao u Americi?

Najbolji način da pronađete posao u Americi je da ga pronađete prije nego što dođete u SAD. Potražite oglase za posao na internetu ili se obratite agencijama za zapošljavanje koje nude poslove u Americi. Također možete pokušati pronaći posao na društvenim mrežama ili se prijaviti za praksu.

Koje vrste poslova su dostupne za strance u Americi?

Neki poslovi u Americi dostupni su za strance bez američkog državljanstva ili radne vize. Među takve poslove ubrajaju se poslovi konobara, čistača, osoblja u hotelu, vozača, radnika u trgovačkim centrima, osoblja za njegu starijih osoba, au-paira i promotivni poslovi.

Za vas

Izvori:


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL