Posao u Austriji bez znanja jezika: Savjeti i trikovi


posao u austriji
posao u austriji

San svake osobe koja želi živjeti u inostranstvu je pronalazak posla koji će osigurati egzistenciju. Međutim, pronalazak posla u inostranstvu može biti izazovan, a posebno ako ne govorite jezik zemlje u kojoj želite raditi. No, ne brinite se, jer postoji način da pronađete posao u Austriji čak i ako ne govorite njihov jezik. U ovom blogu ćemo vam dati savjete kako pronaći posao u Austriji bez znanja jezika.

Priprema za traženje posla

Prije nego što započnete potragu za poslom u Austriji, potrebno je da se dobro pripremite. Prvo, morate imati važeći pasoš ili ličnu kartu, kao i radnu dozvolu. Ako ste državljanin zemlje EU, radna dozvola vam nije potrebna. Međutim, ako niste državljanin EU, morate imati radnu dozvolu kako biste mogli raditi u Austriji.

Također, pripremite svoj CV i motivacijsko pismo na engleskom jeziku. Važno je da vaš CV bude jasan, pregledan i da sadrži sve relevantne informacije o vašem obrazovanju, radnom iskustvu i vještinama. Motivacijsko pismo bi trebalo biti kratko i jasno, te bi trebalo naglasiti vašu motivaciju za rad u Austriji.

Kako pronaći posao u Austriji bez znanja jezika?

Pronalazak posla u inostranstvu može biti izazovan, a posebno ako ne govorite jezik zemlje u kojoj želite raditi. Međutim, postoje neke opcije koje biste mogli isprobati:

Pronalaženje posla putem interneta

Internet je sjajan način za pronalaženje posla u inostranstvu. Postoje mnoge web stranice koje se bave posredovanjem između poslodavaca i potencijalnih radnika. Ove web stranice obično imaju mogućnost pretrage poslova prema različitim kriterijumima, kao što su stručna sprema, radno iskustvo i druge vještine.

Savjet: Pregledajte web stranice kao što su LinkedIn, Glassdoor, Indeed i Monster kako biste pronašli poslove u Austriji.

Besplatno saznajte najnovije informacije o Austriji

Rad u restoranima i kafićima

Rad u restoranima i kafićima je još jedan način za pronalaženje posla u Austriji bez znanja jezika. Ovaj sektor obično ima veliku potražnju za radnicima, posebno u većim gradovima. Većina poslodavaca traži iskustvo u ovom sektoru, ali nije uvijek neophodno govoriti njemački jezik.

Potrebno je da imate osnovno znanje engleskog jezika i da ste spremni naučiti nekoliko riječi na njemačkom jeziku kako biste se lakše sporazumjeli sa mušterijama.

Savjet: Potražite poslove u restoranima i kafićima putem web stranica kao što su Upwork, Horeca Career i Hospitality Online.

Privremeni poslovi

Privremeni poslovi su još jedna opcija za pronalaženje posla u Austriji bez znanja jezika. Ovi poslovi obično ne zahtijevaju dugotrajno radno iskustvo i mogu biti dostupni u različitim sektorima, kao što su turizam, građevinarstvo i proizvodnja. Ovi poslovi mogu biti privremeni ili sezonski, ali mogu vam pružiti potrebno iskustvo i priliku da steknete nova znanja i vještine.

Savjet: Pregledajte web stranice kao što su Seasonal Jobs, Eurojobs i Student Job kako biste pronašli privremene poslove u Austriji.

Razgovor sa stranim poslodavcima

Ako se želite zaposliti u Austriji, ali ne govorite njemački jezik, pokušajte kontaktirati strane poslodavce koji traže radnike. Mnoge multinacionalne kompanije imaju poslovnice u Austriji i traže radnike koji govore engleski jezik. Kontaktirajte ih putem web stranica ili LinkedIn profila i pokušajte dobiti intervju.

Savjet: Pregledajte web stranice multinacionalnih kompanija i kontaktirajte ih putem emaila ili LinkedIn-a kako biste se prijavili za posao.

Kako se pripremiti za intervju?

Kada pronađete posao i pozovu vas na intervju, važno je da se dobro pripremite. Ovdje su neki savjeti kako se pripremiti za intervju:

Istražite poslodavca

Istraživanje poslodavca je važno kako biste stekli bolji uvid u njihovu kulturu, vrijednosti i ciljeve. Pregledajte njihovu web stranicu, društvene mreže i ostale izvore kako biste dobili što više informacija.

Vježbajte intervju pitanja

Prije intervjua, vježbajte odgovore na uobičajena intervju pitanja. Također, pripremite neka pitanja koja želite postaviti poslodavcu kako biste pokazali svoju motivaciju i interes za posao.

Obucite se primjereno

Odaberite prikladnu odjeću za intervju, koja će se slagati sa kulturom poslodavca i pokazati vaš profesionalni stav.

Često postavljna pitanja

Da li je moguće pronaći posao u Austriji bez znanja jezika?

Da, moguće je pronaći posao u Austriji bez znanja jezika. Postoji nekoliko opcija koje možete isprobati, kao što su pronalazak posla putem interneta, rad u restoranima i kafićima, privremeni poslovi i kontaktiranje stranih poslodavaca.

Koja je najbolja opcija za pronalazak posla u Austriji bez znanja jezika?

Najbolja opcija za pronalazak posla u Austriji bez znanja jezika ovisi o vašim vještinama, iskustvu i preferencijama. Međutim, pronalaženje posla putem interneta može biti najlakši način, jer vam omogućuje da pregledate veliki broj poslova i filtrirate ih prema svojim kriterijumima.

Kako se pripremiti za intervju ako ne govorite jezik poslodavca?

Ako ne govorite njemački jezik, važno je da se pripremite na engleskom jeziku. Istražite poslodavca, vježbajte intervju pitanja i obucite se primjereno. Također, budite spremni na to da poslodavac može tražiti da naučite njemački jezik nakon što se zaposlite.

Zaključak

Pronalazak posla u inostranstvu može biti izazovan, ali ne i nemoguć. Ako želite pronaći posao u Austriji bez znanja jezika, postoje neke opcije koje biste mogli isprobati, kao što su pronalaženje posla putem interneta, rad u restoranima i kafićima, privremeni poslovi i kontaktiranje stranih poslodavaca. Važno je da se dobro pripremite za potragu za poslom i intervju kako biste povećali svoje šanse za uspjehom.

Čitaj Više

Izvori:


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL