Psihijatri i Psihoterapeuti u Beču: Ključne usluge za mentalno zdravlje


Psihijatri u Beču
Psihijatri u Beču

Psihijatrija i psihoterapija su grane medicine koje se bave dijagnostikom i liječenjem mentalnih poremećaja i psihičkih tegoba. Ove dvije grane medicine su vrlo važne jer se često javljaju problemi vezani za mentalno zdravlje. U Beču, postoje mnogi psihijatri i psihoterapeuti koji nude svoje usluge i pomažu ljudima koji se bore s ovim problemima.

Psihijatri i Psihoterapeuti u Beču

Sanela Krivić je također jedan od psihoterapeuta u Beču. Rođena je 1974. godine u Bosni, a od 1993. godine živi u Austriji. Krivić ima veliku znatiželju o ljudskom ponašanju, što ju je motiviralo da završi nekoliko semestara psihologije, a kasnije se odlučila za dalje usavršavanje u oblasti psihoterapije. Ona je uvjerena da su ljudski problemi i njihova rješenja individualni, tako da njihovo rješavanje zahtijeva jedinstveno ophođenje prema svakome. Krivić se specijalizirala za sistematske porodične terapije, u kojima su ljudi na uvažen način tretirani.

Psihijatar Goran Sinković je specijalist psihijatrije i psihoterapijske medicine. On je voditelj odjela u Anton Proksch Institut-Kalksburg, što je vodeća i najveća klinika u Europi za ovisnosti. Sinković ima ordinaciju u Mayerhofgasse 12/5, 1040 Beč i surađuje sa svim osiguravajućim društvima (WGKK, SVA, …) i pomaže pri povratu uplaćenog novca kod privatnih pacijenata. On je također član liječničkog konzilija u Domovima franjevačkih sestara u Beču: Elisabethheim i Franziskusheim.

Privatna ordinacija dr. Ivica Jelčić je također poznata po svojim uslugama u psihijatriji i psihoterapiji u Beču. Jelčić ima 26 godina iskustva u liječenju psihičkih smetnji i tegoba, 15 godišnje psihoterapijsko djelovanje (Transakcijska analiza) kao i kontinuirano daljnje medicinsko i psihoterapijsko obrazovanje uz stalnu promjenu kvalitete, temelji su njegovog rada. Osim njemačkog, on također nudi terapiju na hrvatskom, srpskom i bosanskom jeziku.

Amira Tönig je diplomirani pedagog i psihoterapeut u Beču. Rođena je 1975. godine u Beču, u životnom partnerstvu je i majka jednog sina. Tönig je završila obuku za psihoterapiju na Institutu za Integrativnu Geštalt Terapiju (IG Wien) od septembra 2011. Također je završila psihoterapeutsku pripremnu edukaciju (=Propädeutikum) kod ÖÄGG (Wien) u martu 2011. Prije toga, završila je pedagoške studije za nastavu u glavnim školama 2001. godine.

Branka Milić je licencirani psihoterapeut za psihoanalitički orijentisanu psihoterapiju i psihoanalizu, registrovana u Austrijskom Ministarstvu Zdravlja. Ona ima bogato radno iskustvo u kliničkom radu, naučno-istraživačkom radu i predavanju na fakultetu. U Praksi Loewengasse radi kao psihoterapeut i psihoanalitičar od 2013. godine. Njen psihoterapeutski rad je prevashodno sa ljudima različitog kulturnog i internacionalnog porijekla koji su imali raznovrsna iskustva vezana za (sopstvena) osjećanja, stanja i ponašanja i/ili su nailazili na izazovne situacije u međuljudskim odnosima. Za studiju slučaja (psihoanalitičkog) tretmana anksioznosti kod osobe sa urođenom srčanom manom, nagradjena je Waltraud Wiesienger nagradom od strane Sigmund Frojd Univerziteta, Beč.

Besplatno saznajte najnovije informacije o Austriji

Sudski tumači i prevodioci u Beču

Kao što vidimo, u Beču postoji veliki broj psihijatara i psihoterapeuta koji pružaju usluge svojim pacijentima. Svaki od njih ima svoj način rada i pristup u liječenju, a zajedničko im je da žele pomoći ljudima koji se bore s različitim mentalnim problemima i tegobama.

Postoji mnogo različitih vrsta psihoterapije koje se mogu primijeniti u liječenju mentalnih poremećaja. Psihoterapija je vrsta terapije koja se fokusira na razgovor između pacijenta i terapeuta. Cilj psihoterapije je da pomogne pacijentu da prepozna i razumije svoje probleme, te da nauči nove vještine koje će mu pomoći da se nosi sa stresom i svakodnevnim životnim izazovima.

U Beču se također nalaze klinike koje se specijaliziraju za liječenje ovisnosti. Anton Proksch Institut-Kalksburg je jedna od takvih klinika. Ova klinika pruža terapiju i liječenje za različite vrste ovisnosti, uključujući ovisnost o alkoholu, drogama, kockanju i hrani.

Na kraju, važno je napomenuti da traženje pomoći od psihijatra i psihoterapeuta ne treba biti stigmatizirano. Mentalno zdravlje je jednako važno kao i fizičko zdravlje, a traženje pomoći od stručnjaka je znak hrabrosti i samopomoći. U Beču postoje mnogi kvalificirani i iskusni psihijatri i psihoterapeuti koji su spremni pružiti pomoć i podršku onima koji se bore s mentalnim problemima. Potrebno je samo prepoznati da postoji problem i zatražiti pomoć.

Čitaj Više


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL