10 načina kako uštedjeti novac pri kupovini namirnica u Austriji


10 načina kako uštedjeti novac pri kupovini namirnica u Austriji
10 načina kako uštedjeti novac pri kupovini namirnica u Austriji

Kupujte sezonske proizvode

Voće i povrće su jeftiniji kada su u sezoni u Austriji, jer se ne moraju čuvati u hladnjačama što, zbog visokih energetskih troškova, nosi visoke troškove koji se prenose na kupca. Stoga, odabiranje proizvoda koji su prirodno obilni u određeno doba godine može se itekako isplatiti.

Trenutno su povrće poput kelja, tikvica, poriluka i kupusa u sezoni, ali možete se referirati na online Saisonkalendar (kalendar sezone), poput ovog njemačkog, kako biste pratili koje voće i povrće su u sezoni u različito doba godine.

Budite štedljivi s maslacem

Cijena maslaca u Austriji je porasla za više od 40 posto u posljednjoj godini – u nekim slučajevima, paket maslaca od 250 grama sada košta 3 eura.

Kao zamjenu za maslac pri kuhanju, koristite biljna ulja poput maslinovog ulja, lanenog ulja ili sojinog ulja, određene vrste margarina ili, za namaze, razmislite o alternativama poput kvarka ili sirnih namaza.

Imajte plan obroka i popis za kupovinu

Jedno zlatno pravilo za uštedu novca u supermarketu – gdje god živjeli – je da planirate svoje obroke i zapišete sastojke na popis. Imati popis za kupovinu često pomaže izbjeći skupe impulzivne kupovine i pomaže vam da stvarno kupite samo ono što ćete sigurno koristiti.

Najnovije informacije o minimalnoj plati u Austriji: Sve što trebate znati!

Besplatno saznajte najnovije informacije o Austriji

Kupujte manje mesa

Cijene mesnih proizvoda, poput kobasica i ribe, također su porasle za 15,6 posto od prošlog oktobra. Moguće zamjene za neke mesne proizvode su biljna hrana, mahunarke ili leguminoze, poput leće, graha, graška, slanutka i soje.

Posjetite tržnice

Još jedan savjet je posjetiti lokalne tržnice s voćem i povrćem, jer svježi proizvodi često mogu biti znatno jeftiniji nego u supermarketima.

Usporedite cijene po kilogramu

Još jedan ključni savjet za jeftinu kupovinu namirnica je usporedba cijena po kilogramu, a ne samo maloprodajne cijene prikazane na polici. Osim maloprodajne cijene, obično ćete vidjeti koliko 100 grama svakog proizvoda košta i trebali biste koristiti tu brojku kao osnovu za usporedbu.

Na primjer, ako želite kupiti parmezan i postoje dvije različite vrste označene s 4 eura i 6 eura, paket od 4 eura može izgledati jeftinije. Ali ako pogledate cijenu po kilogramu, možda ćete otkriti da parmezan od 6 eura košta 1 euro po 100 grama, dok paket od 4 eura košta 2 eura po 100 grama.

Kazne u Austriji za prekoračenje brzine: Vozači, držite se ograničenja!

Koristite aplikacije za pronalaženje ponuda

Cijena istog proizvoda ponekad može značajno varirati između supermarketa u Austriji, pa se može isplatiti uspoređivati cijene.

No, ako nemate vremena obilaziti različite trgovine u potrazi za najjeftinijim proizvodima, mnoge supermarket marke imaju vlastite aplikacije koje možete koristiti za provjeru usporednih cijena i popusta.

Još jedna odlična aplikacija za one koji žele ozbiljno uštedjeti na hrani je Too Good to Go – aplikacija koja povezuje ljude s lokalnim restoranima, pekarama i trgovinama hranom koje žele se riješiti viška hrane.

Nabavite karticu s povlasticama

S karticama s povlasticama poput JÖ ili kartica trgovačkih lanaca, možete prikupljati bodove svaki put kada kupujete u različitim trgovinama i zatim te bodove pretvoriti u novčane popuste.

Ove kartice su besplatne za dobivanje i samo zahtijevaju registraciju. Redovnom upotrebom, zajedno s dodatnim kuponima za prikupljanje bodova, možete ostvariti značajne uštede.

Šta trebate znati o zastari kazne u Austriji: Pravila, Procedura i Najčešća Pitanja

Provjerite donju policu

Donje police u austrijskim supermarketima često su mjesto gdje ćete pronaći najpovoljnije proizvode, uključujući i vlastite proizvode supermarketa. Često možete dobiti gotovo identičan proizvod kao brendiranu varijantu za pola cijene.

Kupovina neposredno prije zatvaranja

Ako kupujete neposredno prije zatvaranja, često možete pronaći odlične ponude u austrijskim supermarketima – posebno na odjelima s povrćem, voćem, mesom i jogurtom. Samo nemojte predugo trajati: neće ostati otvoreni duže zbog vas.

Čitaj Više


What's Your Reaction?

LOVE LOVE
0
LOVE
OMG OMG
0
OMG
HAHA HAHA
0
HAHA
COOL COOL
0
COOL