Besplatna pravna pomoć u Njemačkoj


Besplatna pravna pomoć u Njemačkoj
Besplatna pravna pomoć u Njemačkoj

Savjetovanje je proces u kojem vam stručna osoba pomaže riješiti problem ili dati odgovor na vaše pitanje. Savjetovanje može biti lično, telefonsko ili online. U Njemačkoj postoji mnogo savjetovališta koja nude besplatnu, anonimnu i neutralnu uslugu. Besplatna pravna pomoć u Njemačkoj: U ovom članku ćemo objasniti kako funkcioniše savjetovanje u Njemačkoj, koja su savjetovališta dostupna i koja pitanja možete postaviti savjetnicima.

Kako funkcioniše savjetovanje?

Savjetovanje je proces u kojem savjetnik sluša vaše pitanje ili problem i daje vam savjet ili pomoć. Savjetnici su obučeni za rad s ljudima i za različite probleme. Savjetovanje je anonimno, što znači da savjetnik ne smije razgovarati s drugim ljudima o vašem pitanju ili problemu. Savjetovanje je također neutralno, što znači da savjetnik neće donositi presude i neće vam dati svoje mišljenje. Savjetovanje je obično besplatno i možete ga dobiti lično, telefonski ili online.

Lično savjetovanje je uobičajeno u Njemačkoj i možete doći u savjetovalište bez zakazivanja termina. Međutim, neka savjetovališta zahtijevaju prethodnu najavu, posebno ako tražite savjetovanje na drugom jeziku osim njemačkog. Tokom ličnog savjetovanja, savjetnik će razgovarati s vama o vašem pitanju ili problemu, postavljati vam pitanja i davati vam savjete.

Telefonsko savjetovanje je također dostupno u Njemačkoj. Mnoga savjetovališta imaju telefonske linije na koje možete zvati i razgovarati sa savjetnikom. Telefonsko savjetovanje je anonimno i besplatno.

Online savjetovanje je također opcija u Njemačkoj. Možete poslati e-mail ili poruku putem web stranice savjetovališta. Savjetnik će vam odgovoriti na vaše pitanje putem e-pošte ili razmjene poruka. Online savjetovanje je također anonimno i besplatno.

Praznici u Njemačkoj 2023: Svi Datumi

Besplatno saznajte najnovije informacije o Njemačkoj

Postoje li specijalna savjetovališta za migrante?

U Njemačkoj postoje specijalna savjetovališta za migrante. Savjetovalište za odrasle doseljenike o pitanjima migracije (MBE) i migracijske službe za mlade (JMD) su anonimni, neutralni i besplatni. Savjetovalište za odrasle doseljenike o pitanjima migracije (MBE) pomaže svim odraslim migrantima, bez obzira na njihovu nacionalnost ili boravišni status. Savjetnici u ovom savjetovalištu obično govore više jezika i mogu vam pomoći kod pitanja kao što su boravišni status, traženje posla, priznavanje kvalifikacija, financijska pitanja i mnoga druga.

Migracijske službe za mlade (JMD) pomažu osobama starosne dobi između 12 i 27 godina i njihovim roditeljima. Ova savjetovališta mogu pomoći mladim migrantima u integraciji u njemački obrazovni sustav, pronalaženju posla, učenju njemačkog jezika i rješavanju drugih problema s kojima se mladi migranti mogu suočiti u Njemačkoj.

Ako savjetnik ne govori vaš jezik ili vaš njemački jezik još nije dovoljno dobar, prevoditelj vam može pomoći. Prevoditelji su obučeni za rad s migrantom i mogu vam pomoći u razumijevanju savjeta koje dobivate od savjetnika.

Gdje mogu naći savjetovalište?

Ako ste već u Njemačkoj, možete pronaći savjetovališta za migrante u svojoj blizini putem odjeljka “Važne adrese” na web stranicama Savjetovališta za odrasle doseljenike o pitanjima migracije (MBE) ili migracijskih službi za mlade (JMD). Tamo možete pronaći adrese i brojeve telefona za savjetovališta u vašoj regiji.

Ako još niste u Njemačkoj, možete se obratiti online savjetovalištima putem odjeljka “Online-Beratung” na web stranicama Savjetovališta za odrasle doseljenike o pitanjima migracije (MBE) ili migracijskih službi za mlade (JMD). Ovdje možete pronaći više informacija o online savjetovanju i kako se obratiti savjetnicima putem e-pošte ili razmjene poruka.

Savjetovanje je korisna usluga koja vam može pomoći riješiti probleme ili odgovoriti na vaša pitanja. U Njemačkoj postoje mnoga savjetovališta koja nude besplatnu, anonimnu i neutralnu uslugu, uključujući specijalna savjetovališta za migrante. Savjetnici su obučeni za rad s različitim problemima i pitanjima, a savjetovanje možete dobiti lično, telefonski ili online. Ako imate pitanja ili probleme koji se odnose na život u Njemačkoj, savjetovanje vam može pomoći pronaći rješenje.

Čitaj Više


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL