Kako poslati poruku sa skrivenog broja: Savjeti i trikovi


Kako poslati poruku sa skrivenog broja
Kako poslati poruku sa skrivenog broja

Da li ste ikada željeli da pošaljete poruku nekome, a da pritom ne otkrijete svoj broj? Možda vas zanima da se ne otkrije vaš identitet, ili jednostavno želite da zeznete svog prijatelja. Bez obzira na razlog, postoji način da pošaljete poruku sa skrivenog broja. U ovom blogu ćemo detaljno objasniti kako to uraditi, a uz malo humora i zabave, naučićete i neke druge trikove koji će vam pomoći da ostanete anonimni.

Korak 1: Odaberite pravu aplikaciju

Prvi korak je odabir prave aplikacije koja će vam omogućiti slanje poruka sa skrivenog broja. Postoji mnogo različitih aplikacija koje to omogućavaju, ali neke od najpopularnijih su CoverMe, Burner i Hushed. Ove aplikacije vam omogućavaju da kreirate privremeni broj koji možete koristiti samo za slanje poruka. Kada više ne želite da ga koristite, jednostavno ga možete izbrisati.

Korak 2: Kreirajte privremeni broj

Nakon što odaberete aplikaciju, potrebno je da kreirate privremeni broj. Ovo je jednostavno, samo pratite korake koje vam aplikacija nudi. Nakon što kreirate privremeni broj, možete početi slati poruke sa njega. Važno je napomenuti da nećete moći primati pozive na ovaj broj, samo slati poruke.

Korak 3: Pošaljite poruku

Kada kreirate privremeni broj, možete ga koristiti da pošaljete poruku bilo kojem broju. U aplikaciji će postojati opcija za slanje poruke, a sve što trebate učiniti je da unesete broj na koji želite poslati poruku, napišete tekst poruke i kliknete na ‘pošalji’. I to je to! Poruka će biti poslana sa skrivenog broja koji ste kreirali.

Kako vratiti poruke na viberu

Dodatni trikovi

Osim slanja poruka sa skrivenog broja, postoje i drugi trikovi koji vam mogu pomoći da ostanete anonimni. Na primjer, možete koristiti VPN da sakrijete svoju IP adresu i ostanete anonimni prilikom surfanja internetom. Također možete koristiti Tor browser koji će vam omogućiti anonimno surfanje internetom i skrivanje vaše lokacije.

Često postavljana pitanja:

Da li su ove aplikacije besplatne?

Većina aplikacija koje vam omogućavaju slanje poruka sa skrivenog broja nude besplatnu probnu verziju, ali nakon toga će vam biti potrebno da platite pretplatu ako želite nastaviti koristiti aplikaciju.

Da li je legalno slati poruke sa skrivenog broja?

U većini zemalja, slanje poruka sa skrivenog broja nije protivzakonito, ali se može smatrati neetičnim u određenim situacijama. Na primjer, slanje uvredljivih ili prijetećih poruka sa skrivenog broja može dovesti do pravnih posljedica.

Da li je moguće pratiti poruke poslane sa skrivenog broja?

Iako je teoretski moguće pratiti poruke poslane sa skrivenog broja, to obično nije lako. Aplikacije koje omogućavaju slanje poruka sa skrivenog broja koriste sigurnosne mjere koje štite vašu anonimnost. Međutim, ako postanete predmet istrage, policija može pokušati pratiti vaše poruke, pa je važno da koristite ovu opciju pažljivo i odgovorno.

Zaključak

Slanje poruka sa skrivenog broja može biti korisno u određenim situacijama, ali je važno da to radite odgovorno i pažljivo. Odaberite pravu aplikaciju, kreirajte privremeni broj i pošaljite poruku bez otkrivanja svog pravog identiteta. I zapamtite, anonimnost donosi određenu odgovornost, pa koristite ovaj trik pažljivo i odgovorno.

Za tebe

Izvori:


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL