Nakon koliko se brišu kazneni bodovi u Njemačkoj?


Nakon koliko se brišu kazneni bodovi u Njemačkoj?
Nakon koliko se brišu kazneni bodovi u Njemačkoj?

Vozači u Njemačkoj mogu skupiti kaznene bodove za kršenje prometnih pravila. Ali, nakon nekog vremena, ti se kazneni bodovi brišu. U ovom članku ćemo govoriti o tome nakon koliko se brišu kazneni bodovi u Njemačkoj.

Kaznene bodove dobivate kad prekršite neko od prometnih pravila u Njemačkoj. To uključuje, ali nije ograničeno na, prekoračenje brzine, vožnju u suprotnom smjeru, korištenje mobitela tokom vožnje ili vožnju pod utjecajem alkohola. Kad dobijete kaznene bodove, oni se upisuju u vašu vozačku dozvolu i ostaju tamo određeno vrijeme.

Koliko dugo ostaju kazneni bodovi u vašoj vozačkoj dozvoli?

Kazneni bodovi u Njemačkoj ostaju u vašoj vozačkoj dozvoli različito vrijeme, ovisno o vrsti prekršaja koji ste napravili. Najčešći razlog za dobivanje kaznenih bodova u Njemačkoj je prekoračenje brzine.

Ako ste uhvaćeni u prekoračenju brzine za manje od 26 km/h, dobit ćete kaznene bodove koji će ostati u vašoj vozačkoj dozvoli tri godine.

Ako prekoračite brzinu za više od 26 km/h, dobit ćete više kaznenih bodova, a oni će ostati u vašoj vozačkoj dozvoli pet godina. Međutim, ako napravite neki od ozbiljnijih prekršaja, kao što je vožnja u suprotnom smjeru, kazneni bodovi će ostati u vašoj vozačkoj dozvoli punih deset godina.

Kazne u Njemačkoj za brzinu 2023

Besplatno saznajte najnovije informacije o Njemačkoj

Kako izbjeći kaznene bodove u Njemačkoj?

Najbolji način za izbjegavanje kaznenih bodova u Njemačkoj je poštivanje prometnih pravila. Uvijek držite dozvoljenu brzinu, ne koristite mobitel tokom vožnje i ne vozite pod utjecajem alkohola.

Ako vas zaustavi policija, surađujte s njima i poštujte njihove upute. Ako već imate kaznene bodove, nastojte ih izbjeći u narednom razdoblju kako bi se vrijeme brisanja kaznenih bodova smanjilo.

Često postavljena pitanja

P: Koliko kaznenih bodova mogu imati u Njemačkoj?

O: U Njemačkoj vozači mogu imati do osam kaznenih bodova u svojoj vozačkoj dozvoli.

P: Šta se događa ako imam više od osam kaznenih bodova?

O: Ako skupite više od osam kaznenih bodova, vaša vozačka dozvola će biti oduzeta na određeno vrijeme.

P: Mogu li se kazneni bodovi prenijeti iz jedne zemlje u drugu?

O: U nekim slučajevima, kazneni bodovi mogu se prenijeti iz jedne zemlje u drugu. Ako ste stranac koji vozi u Njemačkoj i dobijete kaznene bodove, oni će se upisati u vašu vozačku dozvolu u vašoj matičnoj zemlji.

Nadam se da vam je ovaj članak dao korisne informacije o tome koliko dugo kazneni bodovi ostaju u vašoj vozačkoj dozvoli u Njemačkoj. Zapamtite, najbolji način za izbjegavanje kaznenih bodova je poštivanje prometnih pravila. Sigurna vožnja!

Čitaj Više

Izvori:

  1. “Kazneni bodovi u Njemačkoj: ovdje je što trebate znati.” Expat Guide to Germany, 9. veljače 2021., https://www.expatica.com/de/moving/transportation/driving-in-germany/kazneni-bodovi-u-njemackoj-za-sto-su-kazneni-bodovi-i-kako-ih-izbjeci-u-njemackoj-103276/ .
  2. “Prometni prekršaji i kazneni bodovi.” Što je Njemačka, 23. prosinca 2020., https://www.whatsupgermany.de/njemacka/prije-nego-sto-stignete/prometni-prekrsaji-i-kazneni-bodovi/.
  3. “Kaznene točke.” Njemačka vlada, https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/mobilitaet/kaznene-tocke-1610092.

What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL