Posao u Njemačkoj preko agencije: Savjeti i trikovi


posao u njemackoj

Ako razmišljate o pronalasku posla u Njemačkoj, postoji nekoliko mogućnosti. Jedna od njih je pronalaženje posla preko agencije za zapošljavanje. Agencije za zapošljavanje mogu vam pomoći da pronađete posao u Njemačkoj, ali također postoje i neke stvari koje morate uzeti u obzir.

U ovom blogu ćemo vas uputiti kroz proces pronalaska posla u Njemačkoj preko agencije za zapošljavanje.

Šta su agencije za zapošljavanje?

Agencije za zapošljavanje su firme koje pomažu radnicima da pronađu posao. One obično rade s poslodavcima kako bi im pomogle da pronađu radnike za svoje firme. Agencije za zapošljavanje mogu imati specijalizirane odjele koji se fokusiraju na određena područja, kao što su računovodstvo, IT, zdravstvo, prodaja itd.

Pronalaženje posla preko agencije za zapošljavanje

Postupak pronalaženja posla preko agencije za zapošljavanje obično počinje s posjetom njihovoj web stranici. Većina agencija za zapošljavanje omogućuje vam pretraživanje otvorenih radnih mjesta prema ključnim riječima ili kategorijama posla.

Kada pronađete posao koji vas zanima, trebate se prijaviti na agenciju. To obično uključuje slanje vašeg životopisa i motivacijskog pisma. Ako vaš profil odgovara zahtjevima poslodavca, agencija će vas kontaktirati radi daljnjih koraka.

Prijemni intervju

Nakon što vas agencija kontaktira, slijedi prijemni intervju. To može biti lični intervju u uredima agencije ili intervju preko telefona ili Skypea. Na ovom intervjuu će vam se postaviti pitanja o vašim vještinama, iskustvima i motivaciji za pronalaženje posla u Njemačkoj.

Besplatno saznajte najnovije informacije o Njemačkoj

Testiranje vještina

Mnoge agencije za zapošljavanje provode testiranje vještina kako bi se utvrdilo da li imate potrebne vještine za radno mjesto za koje se prijavljujete. Testovi mogu uključivati ​​testiranje jezika, računalne vještine ili općih znanja.

Ponuda posla

Ako prođete prijemni intervju i testiranje vještina, agencija će vam ponuditi posao. Važno je razmotriti ponudu pažljivo i razumjeti uvjete ugovora prije nego što ga prihvatite. Uvjerite se da razumijete plaću, radno vrijeme, uvjete radnog mjesta i bilo kakve druge uvjete koji su dio ponude.

Priprema za putovanje

Ako prihvatite ponudu posla, agencija će vam pomoći u pripremi za putovanje u Njemačku. To može uključivati ​​obtaining potrebne dokumente poput vize, putnog osiguranja i boravišne dozvole. Agencija će također obavijestiti poslodavca da dolazite i dogovoriti vaš dolazak i smještaj.

Kazneni bodovi u Njemačkoj: Sve što trebate znati

Rad u Njemačkoj

Kada stignete u Njemačku, agencija će vas uputiti u vaše radno mjesto i pružiti vam potrebnu podršku kako biste se snašli u novom okruženju. To može uključivati ​​pomoć u pronalaženju smještaja i učenju jezika. Agencija će također biti na raspolaganju za bilo kakve probleme ili pitanja koja imate tokom vašeg boravka u Njemačkoj.

Prednosti pronalaska posla preko agencije za zapošljavanje

Pronalaženje posla preko agencije za zapošljavanje ima brojne prednosti. Evo nekih od najčešćih:

  • Agencije za zapošljavanje obično imaju veze s velikim brojem poslodavaca, što znači da vam mogu pružiti pristup širokom spektru poslova.
  • Agencije za zapošljavanje mogu vam pružiti savjete i pomoć u pripremi vašeg životopisa i motivacijskog pisma kako biste se što bolje predstavili poslodavcima.
  • Agencije za zapošljavanje često pružaju podršku u pripremi za putovanje u Njemačku i pomažu u pronalaženju smještaja i učenju jezika.
  • Agencije za zapošljavanje mogu vam pomoći u pronalaženju posla koji odgovara vašim vještinama i iskustvu.

Često postavljena pitanja

Kako pronaći agenciju za zapošljavanje u Njemačkoj?

Agencije za zapošljavanje možete pronaći putem interneta ili preko preporuke. Provjerite da li agencija ima dobru reputaciju i ima li iskustvo u pronalaženju posla za strance.

Koliko košta pronalazak posla preko agencije za zapošljavanje?

Agencije za zapošljavanje obično ne naplaćuju naknadu za pronalaženje posla. Međutim, neke agencije mogu naplatiti naknadu ako želite dodatnu podršku, poput pomoći u pripremi vašeg životopisa i motivacijskog pisma ili učenju jezika.

Koliko dugo traje postupak pronalaska posla preko agencije za zapošljavanje?

Postupak pronalaska posla preko agencije za zapošljavanje može varirati u trajanju, ovisno o poslodavcu i vašem profilu. Međutim, obično postupak traje od nekoliko sedmica do nekoliko mjeseci.

Zaključak

Pronalaženje posla u Njemačkoj preko agencije za zapošljavanje može biti odlična opcija za one koji traže posao u inozemstvu. Agencije za zapošljavanje mogu pružiti savjete i pomoć u pripremi za putovanje, testiranju vještina i pronalaženju posla koji odgovara vašim vještinama i iskustvu. Međutim, važno je biti oprezan i provjeriti da li agencija ima dobru reputaciju i iskustvo u pronalaženju posla za strance.

Čitaj Više

Izvori:

  1. https://www.make-it-in-germany.com/hr/vise/o-nama/o-nama/
  2. https://www.expatica.com/de/employment/finding-a-job/job-agencies-in-germany-103684/
  3. https://www.germany-visa.org/work/how-to-get-a-job-in-germany-through-a-recruitment-agency/

What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL