Brzi Kredit u Njemačkoj: Kako doći do kredita u zemlji brze ekonomije


Brzi Kredit u Njemačkoj
Brzi Kredit u Njemačkoj

Pronalaženje pravog kredita za vaše potrebe u Njemačkoj može biti jednostavno uz nekoliko koraka. Bez obzira na to jeste li stranac ili lokalac, postoji nekoliko stvari koje trebate znati kako biste proces učinili što lakšim. U ovom članku ćemo istražiti kako doći do kredita u Njemačkoj i koje vrste su dostupne. Također ćemo pogledati uvjete koje morate ispuniti da biste se kvalificirali, te nekoliko savjeta kako povećati šanse za odobrenje.

Šta je Kreditna Ocjena i Zašto Je Važna?

Da biste se prijavili za kredit, morate imati dobru kreditnu ocjenu. Vaša kreditna ocjena (SCHUFA) je broj koji predstavlja vašu kreditnu sposobnost. Temelji se na vašoj kreditnoj povijesti i pokazuje zajmodavcima koliko je vjerovatno da ćete ga vratiti na vrijeme, te odlučuje hoće li vam posuditi novac i po kojoj kamatnoj stopi.

Dobra kreditna ocjena je bitna jer vam omogućuje bolje uvjete i kamatne stope. Ako imate lošu kreditnu ocjenu, možda i dalje možete dobiti kredit, ali uvjeti neće biti tako povoljni. Nekoliko stvari može utjecati na vašu kreditnu ocjenu, kao što su kašnjenje u plaćanju, neispunjavanje obaveza i bankrotstvo. Imat ćete veću kreditnu ocjenu ako imate dobru kreditnu povijest.

Stambeni krediti u Njemačkoj: Sve što trebate znati

Kakva Kreditna Ocjena Mi Treba Za Kredit u Njemačkoj?

Vaša kreditna ocjena je jedan od najvažnijih faktora koje će zajmodavci uzeti u obzir kada se prijavljujete za kredit. U Njemačkoj je sistem kreditne ocjene drugačiji nego u drugim zemljama. Glavne agencije za kreditnu ocjenu u Njemačkoj koriste informacije iz vašeg kreditnog izvještaja kako bi izračunale vašu kreditnu ocjenu.

Vaša kreditna ocjena može varirati od 100 do 600; što je niža ocjena, to bolje. Kreditna ocjena između 100-199 se smatra dobrim, dok se ocjena iznad 300 smatra lošom.

Besplatno saznajte najnovije informacije o Njemačkoj

Savjet: Možete naručiti besplatni SCHUFA izvještaj posjetom ovoj web stranici.

Uvjeti za Kvalifikaciju

Da biste se kvalificirali za kredit u Njemačkoj, morate ispunjavati nekoliko uvjeta. To uključuje:

 • Morate imati 18 godina ili više.
 • Morate imati redovni prihod ili trebate dokazati stabilan i dovoljan prihod (3 – 6 mjeseci potvrda o plaći za zaposlene, do dvije godine bilance za slobodne profesije) uz predočenje pristojne SCHUFA ocjene.
 • Morate imati bankovni račun u Njemačkoj.
 • Morate boraviti u Njemačkoj.

Naknade za nezaposlenost u Njemačkoj: Vaš vodič kroz sistem podrške

Dobijanje Kredita u Njemačkoj

Prva stvar koju trebate učiniti je pronaći banku koja nudi kredite u Njemačkoj. To možete učiniti putem online pretrage ili pitajući prijatelje i obitelj. Nakon što pronađete nekoliko banaka koje nude kredite, vrijeme je da usporedite kamatne stope i druge značajke.

Sljedeći korak je ispunjavanje prijavnog obrasca. Ovaj obrazac će tražiti osnovne informacije poput vašeg imena, adrese i kontakt podataka. Također će pitati o vašim prihodima i statusu zaposlenja. Banka će koristiti ove informacije kako bi utvrdila jeste li kvalificirani.

Osim toga, banka također može zahtijevati dokaz o vašem identitetu i prihodu. To može uključivati kopije vašeg pasoša i platnih listića od poslodavca. Ako ste samozaposleni, možda ćete morati dostaviti kopije dokumenata o registraciji vašeg poslovanja i poreznih prijava.

Različite Vrste Kredita Dostupnih u Njemačkoj

Postoji nekoliko različitih vrsta kredita dostupnih u Njemačkoj, svaka sa svojim značajkama i prednostima. Evo popisa najčešćih vrsta:

 • Auto krediti (Autokredit): Ovi tipovi su popularni u Njemačkoj i koriste se za financiranje kupovine novih ili rabljenih automobila. Kamatne stope na auto kredite obično su relativno niske.
 • Brzi krediti (Sofortkredit): Kao što ime sugerira, brzi kredit se može odobriti i isplatiti vrlo brzo, obično u roku od nekoliko dana. Obično su za manje iznose novca i imaju visoke kamatne stope.
 • Stambeni krediti (Immobilienkredit ili Baufinanzierung): Stambeni krediti su dostupni za kupovinu i renoviranje nekretnina u Njemačkoj. Kamatne stope su obično niže nego kod drugih vrsta kredita, a često dolaze s dugim rokovima otplate.
 • Potrošački krediti (Privat Kredit): Ovo su krediti posebno dizajnirani za potrošače. Obično imaju niže kamatne stope od drugih vrsta i mogu se koristiti u razne svrhe, poput kupovine automobila ili poboljšanja doma.
 • Poslovni krediti: Poslovni krediti su namijenjeni poduzetnicima koji žele započeti ili proširiti svoje poslovanje. Dostupni su za male i velike firme. Kamatne stope na poslovne kredite variraju ovisno o veličini i vrsti poslovanja; kamate na ove kredite obično su veće od drugih vrsta, ali nude prednost mogućnosti posudbe većih iznosa novca.

Često Postavljena Pitanja

 1. Kolika je dobra kreditna ocjena u Njemačkoj?
  Dobra kreditna ocjena u Njemačkoj obično je između 100 i 199. Viša ocjena ukazuje na bolju kreditnu sposobnost.
 2. Koji su osnovni uvjeti za dobivanje kredita u Njemačkoj? 
  Osnovni uvjeti uključuju minimalnu dob od 18 godina, redovne prihode ili dokaz o stabilnom prihodu, bankovni račun u Njemačkoj i prebivalište u istoj zemlji.

Čitaj Više


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL