Kredit u Njemačkoj: Uvjeti za dobivanje kredita


Kredit u Njemačkoj: Uvjeti za dobivanje kredita
Kredit u Njemačkoj: Uvjeti za dobivanje kredita

Njemačka je poznata po svojoj stabilnoj ekonomiji i konzervativnom pristupu, što znači da postoje strogi uvjeti za dobivanje kredita. Ovdje ćemo detaljnije razmotriti svaki uvjet koji morate ispuniti kako bi dobili kredit u Njemačkoj.

Dobra SHUFA

SHUFA je kratica za Schutzgemeinschaft für allgemeine Kreditsicherung, što u prijevodu znači Udruženje za zaštitu općih kreditnih jamstava. To je njemačka agencija za ocjenu kreditne sposobnosti koja prati kreditne povijesti građana. Ako imate dobru SHUFU, to znači da imate dobru kreditnu povijest, što će vam pomoći da dobijete kredit. Ako imate lošu kreditnu povijest, to će vam otežati dobivanje kredita.

Ako nemate kreditnu povijest u Njemačkoj, bit će vam teško dobiti kredit jer kreditna organizacija neće imati načina da procijeni vašu kreditnu sposobnost. U tom slučaju, možete razmotriti opcije kao što su P2P kredit ili mini kredit.

Brzi Kredit u Njemačkoj: Kako doći do kredita u zemlji brze ekonomije

Boravišna dozvola

Ako dolazite izvan Europske unije, obavezna je boravišna dozvola kako bi kreditna organizacija znala da ćete biti u Njemačkoj dok se rata kredita ne vrati. Kreditna organizacija će tražiti kopiju vaše boravišne dozvole kako bi potvrdila vaš status u Njemačkoj. Ako nemate boravišnu dozvolu, bit će vam teško dobiti kredit.

Redovni i stabilni prihodi

Potrebno je dostaviti 6 platnih lista kako bi se dokazalo da imate stabilne prihode koji dolaze od jednog ili više poslodavaca. Kreditna organizacija će provjeriti vašu kreditnu sposobnost na temelju vaših prihoda, pa je važno osigurati da su vaši prihodi redovni i stabilni. Ako imate neredovite prihode, to će vam otežati dobivanje kredita.

Besplatno saznajte najnovije informacije o Njemačkoj

Kada ispunite ova tri uvjeta, možete se prijaviti za kredit u banci u Njemačkoj. Postoji mogućnost da odete u svoju banku i zatražite kredit, što je dobro jer vaša banka već poznaje vašu kreditnu sposobnost. Druga opcija je da popunite prijavnicu na dnu ovog teksta i biti cete preusmjereni financijskom posredniku koji govori naš jezik. On će za vas pronaći najbolju opciju te vam kompletno pomoći sa papirologijom.

Vrste kredita

Kada znate da ispunjavate uvjete za dobivanje kredita, idući korak je odabrati vrstu kredita koja vam najbolje odgovara. U nastavku su navedene glavne vrste kredita koje se nude u Njemačkoj.

Raten Kredit

RatenKredit je oblik kredita za obročno plaćanje s varijabilnom mjesečnom ratom. Ova vrsta kredita je popularna jer vam omogućuje fleksibilnost u odabiru iznosa rate i roka otplate. Ovisno o vašoj kreditnoj sposobnosti i vrsti kredita koju odaberete, kamatne stope za ovu vrstu kredita kreću se od 3% do 10%.

Rahmen Kredit

RahmenKredit je osobni kredit s fiksnom mjesečnom ratom. Ova vrsta kredita je namijenjena ljudima koji trebaju veći iznos novca na duži rok. Kamatne stope za ovu vrstu kredita kreću se od 3% do 12%, ovisno o vašoj kreditnoj sposobnosti.

Auto Kredit

AutoKredit je namjenski kredit za kupnju automobila ili financiranje automobila. Ova vrsta kredita je popularna zbog svoje niske kamatne stope i dugoročne otplate. Kamatne stope za ovu vrstu kredita kreću se od 2,5% do 5%, ovisno o vrsti automobila koji želite kupiti i vašoj kreditnoj sposobnosti.

Wohnungskredit (Immobilien)

Wohnungskredit (Immobilien) je kredit za nekretninu, odnosno stambeni kredit. Ova vrsta kredita omogućuje vam da kupite ili izgradite svoj dom. Kamatne stope za ovu vrstu kredita kreću se od 2% do 4%, ovisno o vrsti nekretnine koju želite kupiti, vašoj kreditnoj sposobnosti i trajanju kredita.

SofortKredit

SofortKredit je instant kredit koji vam omogućuje da dobijete novac u roku od nekoliko sati. Ova vrsta kredita je namijenjena ljudima koji trebaju novac za hitne potrebe, poput popravka automobila ili neplaniranih troškova. Kamatne stope za ovu vrstu kredita kreću se od 5% do 12%, ovisno o vrsti kredita i vašoj kreditnoj sposobnosti.

Gdje podići kredit

Nakon što ste odlučili koju vrstu kredita želite podići, sljedeći korak je odabrati mjesto gdje ćete podići kredit. U nastavku su navedene glavne opcije koje imate na raspolaganju.

Kredit u banci

Ako imate dobru kreditnu povijest i stabilne prihode, podizanje kredita u banci je najbolja opcija za vas. Vaša banka već poznaje vašu kreditnu sposobnost i stoga će vam biti lakše i jeftinije otvoriti kredit u banci. U banci će vam biti potrebna manja dokumentacija, a kamatne stope će vam biti najmanje u usporedbi s drugim institucijama.

Kredit u kreditnoj organizaciji

Krediti u kreditnim organizacijama se većinom brže dobivaju i većina njih je online. S druge strane, kamatne stope su uglavnom veće nego kada uzimate kredit u banci. Neke od popularnih kreditnih organizacija su Barclays Credit i EasyCredit.

Prednosti ovakvih kredita su manje kamatne stope za kratkoročne kredite. Ipak, potreban je dobar kreditni rejting (Schufa), a računajte na ratu od 4% do 10%.

P2P kredit

P2P kredit ili peer-to-peer kredit zapravo je dobivanje kredita preko web-stranice. Ovo je vrhunska opcija za osobe koje nisu baš dugo u Njemačkoj, a treba im kredit. Ovo je također opcija za osobe koje imaju negativnu SHUFA ili uopće nemaju SHUFU, ali će im se za to uzeti veća kamatna stopa. Jedna od najboljih stranica za dobivanje brzog kredita za osobe koje ispunjavaju uvjete za ovakav kredit jest svakako Smava.

Preko Smava možete zatražiti sve vrste kredita, od nenamjenskih preko stambenih, i možete jednostavno odabrati period u kojem kredit želite vratiti, a Smava će vam pronaći najbolje ponude za vas i vaše potrebe. Ispunite formular ispod i saznajte koja ponuda je za vas najbolja!

Mini kredit

Mini kredit je zadnja opcija koju želite iskoristiti u Njemačkoj kada vam je novac prijeko potreban. Ova vrsta kredita dobra je za osobe koje nemaju ušteđen novac sa strane za hitne potrebe, to su uglavnom osobe koje žive od plaće do plaće i nemaju mogućnost posuditi nešto novca od poznanika. Mini-krediti se uglavnom vrte oko 8 hiljada €, a pod uvjetom da ih se vrati na vrijeme, kamatne stope mogu doseći i do 15%.

Kao što vidite, postoje mnoge opcije za dobivanje kredita u Njemačkoj, ovisno o vašoj kreditnoj sposobnosti i vrsti kredita koju trebate. Ako ispunjavate minimalne uvjete za dobivanje kredita, poput dobre SHUFE i boravišne dozvole, možete se prijaviti za kredit u banci ili kreditnoj organizaciji. Ako imate negativnu SHUFU ili nemate dovoljno vremena u Njemačkoj da podignete kredit u banci, P2P kredit ili mini kredit mogu biti opcije za vas.

Prije nego što se odlučite za određenu vrstu kredita, važno je da proučite sve uvjete i kamatne stope kako biste bili sigurni da je to najbolja opcija za vas. Ako niste sigurni koju vrstu kredita odabrati, financijski posrednik može vam pomoći da pronađete najbolju ponudu za vaše potrebe.

Konačno, kada podižete kredit, važno je da budete pažljivi s novcem i da ne trošite više nego što možete priuštiti. Krediti mogu biti korisni alati za financiranje velikih troškova poput kupnje kuće ili automobila, ali mogu dovesti do dugovanja ako ih ne plaćate na vrijeme. Planirajte svoje troškove pažljivo i pravilno upravljajte svojim kreditima kako biste izbjegli financijske probleme u budućnosti.

Čitaj Više


What's Your Reaction?

LOVE
0
LOVE
OMG
0
OMG
HAHA
0
HAHA
COOL
0
COOL